Fokhagymakrémes hátszín - Marhahúsos ételek

  • 2018-11-27

Fokhagymakrémes hátszín, Hozzávalók:
1 kg marhahús (hátszín, felsál vagy rostélyos),
1 dl olaj,
5 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
1 dl bor,
só,
bors,
kakukkfű.
Fokhagymakrémes hátszín készítése :
A felszeletelt húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajban hirtelen átsütjük. Öntünk alá 1 dl bort, kevés vizet, és takaréklángon fedő alatt pároljuk. Ha kezd pirulni, hozzáadunk 4-5 gerezd zúzott fokhagymát, egy csipet kakukkfüvet, és puhára pároljuk. Ezután meghintjük liszttel és felforraljuk.
Sós vízben főtt burgonyát, vagy makarónit adunk mellé.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Fokhagymakrémes hátszín