Csikós rostélyos

  • Frissítve: 2019-09-14  

Marhahúsos ételek , Füstölt szalonnás ételek

CSIKÓS ROSTÉLYOS, Hozzávalók:

1 kg rostélyos,
25 dkg hagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 dl olaj,
2 dkg pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma, bors,
2 dl Húsleves.
Csikós rostélyos készítése :
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az olajban hirtelen pirosra sütjük.
Kivesszük a húst, megpirítjuk a hagymát, megszórjuk paprikával, föleresztjük 2 dl húslevessel (húsleveskockából készült), visszatesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ráöntjük a tejfölt, felforraljuk, és a tálra rakott hússzeletekre öntjük.
Minden hússzeletet egy-egy bevagdalt sültszalonna-szelettel díszítünk, galuskával, metélt tésztával vagy makarónival tálaljuk.