Csángó rostélyos - Marhahúsos ételek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Csángó rostélyos hozzávalók:
4 szelet rostélyos,
1 sárgarépa,
1 petrerzselyemgyökér,
1 kisebb zeller,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
egy kevés levescsont,
2 dkg liszt,
1 dl vörös bor,
1 kanál paradicsompüré,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl viz,
1 kockacukor,
10 dkg zsir.

Csángó rostélyos készítése :
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, es forró zsíirban hirtelen atsütjük.
A zsírba beletesszük a zöldséget, a hagymát es fokhagymát, a csontot es a cukrot, majd szép sárgára megpiritjuk.
Ha megpirult, a liszttel meghintjük, egy pár percig sütjük, majd fölengedjük vizzel, hozzdádjuk a bort, a paradicsomot.
A húst visszarakjuk a lébe, es puhára pároljuk. Tálaláskor a besűrűsödött húlet átpasszírozva öntjük a húsra, a tetejére pedig pirított szalonnaszeleteket teszünk.