Esterházy rostélyos

Esterházy rostélyos hozzávalók:
1 kg rostélyos,
16 dkg sárgarépa,
egy fél citrom,
16 dkg petrezselyem gyökér,
15 dkg zeller,
15 dkg vöröshagyma,
1 dl bor,
4 dkg liszt,
6 dkg vaj,
1,5 dl olaj,
1 dkg pirospaprika,
borsikafű,
egy késhegynyi törött bors,
10 szem bors,
4 dl tejföl.

Esterházy rostélyos készítése :

A rostélyost kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és az edényben nagy lángra téve az olajban minden oldalát pirosra sütjük.

A zöldségféléket megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk, hozzáadjuk a paprikát, és ugyanabban a zsírban megpirítjuk.

Hozzáadjuk a szemes borsot, felhígítjuk 2 dl vízzel, borral vagy Húslevessel, felforraljuk, és rászűrjük a hússzeletekre.

Takaréklángon, fedő alatt, puhára pároljuk.
A húst ezután kivesszük a mártásból.
A mártásba beletesszük a liszttel elkevert tejfölt, a vajat és a meghámozott, vékonyan fölszeletelt citromot.
Együtt felforraljuk, a tálra rakott húsra öntjük, és galuskával, metélt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Esterházy rostélyos