Fertődi tokány - Marhahúsos ételek

Fertődi tokány, Hozzávalók:
60 dkg marhahús (stefánia vagy pacsni),
1 fej vöröshagyma,
1 dl olaj,
1 púpozott kávéskanál majoránna ,
1 kanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött bors,
1 kanál mustár,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál pirospaprika.
Fertődi tokány készítése :
A hagymát finomra vágjuk, és az olajban üvegesre pároljuk. Rátesszük az ujjnyi széles csíkokra vágott marhahúst, egy kanál törött borsot, egy kanál Vegetál, kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, majd ráöntjük a tejfölt, melybe 1 kanálnyi mustárt keverünk.
Galuskával vagy spagettivel tálaljuk.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Fertődi tokány