Marhahúsból készült ételek - Erdélyi töltött stefánia

Marhahúsos ételek

ERDÉLYI TÖLTÖTT STEFÁNIA

Hozzávalók:

1 kg marhahús (stefánia vagy fehérpecsenye),
egy fél fej vöröshagyma,
25 dkg darált sertéshús,
2 keménytojás,
1 nyers tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál petrezselyem,
sói bors, egy késhegynyi pirospaprika,
olaj, gyömbér,
2 dl Húsleves vagy bor,
1 evőkanál paradicsompüré,
liszt.

Erdélyi töltött stefánia készítése :

A húst hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk.

Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kemény tojásokat, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, sót, borsot, pirospaprikát, egy kevés reszelt gyömbért, és alaposan összegyúrjuk.

Megtöltjük a húst (nyílását előzőleg belül is egy kicsit megsózzuk).

Hústűvel lezárjuk a nyílást, majd forró zsírban, illetve olajban minden oldalát megpirítjuk.

Fölengedjük egy kevés Húslevessel vagy borral, és fedő alatt puhára pároljuk.
Levébe paradicsompürét teszünk, meghintjük egy kevés liszttel, felforraljuk.

Az előmelegített tálra rakott, fölszeletelt húsra szűrjük.

Erdélyi káposztás libamell
Erdélyi szelet
Erdélyi csorbaleves
Erdélyi leves
Erdélyi paprikasaláta
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi tokány köleskásával
Erdélyi töltött paprika kapros káposztával
Erdélyi töltött stefánia
Erdélyi töltött kapros káposzta

Receptek