Borsos tokány - Marhahúsos ételek

  • 2018-11-27

Marhahúsos ételek , Füstölt szalonnás ételek

BORSOS TOKÁNY, Hozzávalók:
60 dkg felsál vagy rostélyos,
6 dkg ,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 ,
2 zöldpaprika,
1 mokkáskanál törött bors, egy csipet borsikafű, koriander, csípős paprika,
1 dl olaj,
só.
Borsos tokány készítése :
A húst vékony csíkokra daraboljuk a füstölt szalonnával együtt.
Az olajban a szalonnát kisütjük, majd a pörcöt félretesszük.
Az olajban megpirítjuk a feldarabolt vöröshagymát, s rátesszük a húst, megsózzuk, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.
Hozzátesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszereket, és fedő alatt csaknem zsírjára sütjük.
Hozzáadva a sültszalonna-darabkákat, ismét pároljuk.
Végül meghintjük egy kevés liszttel, besűrítjük, és forrón tálaljuk.

Alföldi csirketokány
Erdélyi tokány köleskásával
Hagymatokány