Csavart rostélyos
- Frissítve: 2025-07-03
CSAVART ROSTÉLYOS, Hozzávalók:
1 kg rostélyosszelet, 
15 
dkg szalonna, 
10 dkg reszelt sajt, 
1 dl olaj, só, bors, 
paprikakrém, 
szegfűbors, majoránna, 
1 fej vöröshagyma, 
2 dl tejföl, 
1 kanál mustár.
Csavart rostélyos készítése :
A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük szegfűborssal, és beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel.
Megszórjuk reszelt sajttal és felcsavarjuk. 
Hústűvel megtűzzük, forró 
olajban megforgatjuk, majd egy kevés vizet aláöntögetve, puhára pároljuk. 
Ha megpuhult, a mustárt elkeverjük a tejfölben és ráöntjük. 
Makarónival vagy 
spagettival tálaljuk.
csavart 
rostélyos, vadételek, leves
Csavart rostélyos
