Citromos marhaszelet - Marhahúsos ételek

  • 2018-11-27

CITROMOS MARHASZELET, Hozzávalók:

4 kb. 15 dkg-os hússzelet,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg zsír,
1 fej vöröshagyma,
citrom,
15 dkg sárgarépa,
2 dl csontlé,
1 dl bor,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
só, törött bors.
Citromos marhaszelet készítése :
A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, és szalonnával megtűzdeljük.
Egy lábosban feltesszük a zsírt, a karikákra vágott vöröshagymát, néhány vékony szelet citromhéjat, a karikákra vágott sárgarépát.
Erre helyezzük a hússzeleteket, meghintjük törött borssal, föleresztjük a csontlével, a borral, belecsavarjuk a citrom levét, és fedő alatt puhára pároljuk.
Mikor a hús megpuhult, a levét zsírjáig lesütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és felforraljuk.
Makarónival vagy párolt rizzsel tálaljuk.