Fűszeres göngyölt vagdalt hús - Marhahúsos ételek

  • 2018-11-27

Marhahúsos ételek , Kapros ételek

Fűszeres göngyölt vagdalt hús, Hozzávalók:
70 dkg darált hús (fele sertés-, fele marhahús kétszer darálva),
2 tejbe áztatott zsemle,
2 tojás,
1 reszelt hagyma,
1 kanál mustár,
egy késhegynyi só,
pirospaprika,
törött bors,
kapor,
snidling,
petrezselyem,
majoránna,
kakukkfű,
5 dkg sajt.
Fűszeres göngyölt vagdalt hús készítése :
A húst összegyúrjuk a hozzávaló anyagokkal. Megolajozunk egy jó nagy alufóliát, és ujjnyi vastagon ráterítjük a húsvagdalékot. Meghintjük egy csokor petrezselyemzölddel, kaporral, snidlinggel. Szórunk rá majoránnát és kakukkfüvet is.
Reszelünk rá 5 dkg sajtot, összegöngyöljük, és az alufóliában légmentesen lezárva kb. 1 óráig sütjük. Tálaláskor a húst fölszeleteljük, és újra megszórjuk a finomra vágott zöld fűszerekkel.

Fűszeres csirkeaprólék
Fűszeres göngyölt hús
Fűszeres göngyölt vagdalt hús
Fűszeres jércemell
Fűszeres párolt tyúk
Fűszeres lepény
Fűszeres makaróni