Fűszeres göngyölt vagdalt hús - Marhahúsos ételek
- 2019-11-26
Fűszeres göngyölt vagdalt hús, Hozzávalók:
70 dkg darált hús (fele sertés-,
fele marhahús kétszer darálva),
2 tejbe áztatott zsemle,
2 tojás,
1 reszelt hagyma,
1 kanál mustár,
egy késhegynyi só,
pirospaprika,
törött bors,
kapor,
snidling,
petrezselyem,
majoránna,
kakukkfű,
5 dkg sajt.
Fűszeres göngyölt
vagdalt hús készítése :
A húst összegyúrjuk a hozzávaló anyagokkal.
Megolajozunk egy jó nagy alufóliát, és ujjnyi vastagon ráterítjük a húsvagdalékot.
Meghintjük egy csokor petrezselyemzölddel, kaporral, snidlinggel. Szórunk rá majoránnát
és kakukkfüvet is.
Reszelünk rá 5 dkg sajtot, összegöngyöljük, és az alufóliában
légmentesen lezárva kb. 1 óráig sütjük. Tálaláskor a húst fölszeleteljük, és újra
megszórjuk a finomra vágott zöld fűszerekkel.