Petrezselyem - petrezselymes étel receptek

Ételek alkotórészek szerint, Petrezselymes ételek, Alufóliás kolbászkák, Angol köret, Becsináltleves, Berni sertésbordaFarmer burgonya, Gombás kacsa

Alföldi húsos gombóc

Hozzávalók: burgonyás tészta, 30 dkg sertés lapocka, 1 hagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika,
petrezselyem, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

Alma-zeller saláta

Hozzávalók: 50 dkg zeller, 50 dkg alma, 1 csomó petrezselyem, 1 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 1 dl olaj,
1 citrom, kevés só, 1 dkg cukor, 1 kanál mustár.

Alufóliás fűszeres csirke

Hozzávalók: 8 csirkecomb vagy mell, 40 dkg burgonya, só, bors, mustár, 6 dkg vaj, 1 csomó zöldpetrezselyem, metélőhagyma, kapor, 1 ágacska rozmaring.

Alufóliás kolbászkák

Hozzávalók: 70 dkg darált sertéshús, 2 tojás, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, egy fél citrom leve, 1-1 sárga- és fehérrépa, 1 csomó petrezselyem

Andalúziai beefsteak

Hozzávalók: 60 dkg marha vesepecsenye vagy hátszín szelet, 2 padlizsán, 10 dkg sonka, 5 dkg gomba, 20 dkg paradicsom, 20 dkg vöröshagyma,1 dl olaj, petrezselyem.

Andalúziai bélszínszeletek

80 dkg bélszín, 8 szelet főtt sonka,2 evőkanál reszelt hagyma, 1 kávéskanál vágott petrezselyem, 1 dl olaj, egy diónyi vaj, só, cayenni bors.

Angol köret

30 dkg sárgarépa, 30 dkg burgonya, 1 csomó petrezselyem, zsír, 30 dkg zöldborsó.

Angolna tengerész módra

80 dkg agolna,3 dkg vaj, 10 dkg apró hagyma, 3 dl vörös bor,3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, egy csipet kakukkfű, 1 babérlevél, só, bors.

Ariadne-saláta

1 fej saláta (ha van, 10 dkg madársaláta), 35 dkg sárgarépa, reszelt torma, petrezselyem, 3 kanál olaj, 1 kanál borecet, só,bors,1 kanál mustár

Avignoni vegyes saláta

50 dkg párolt zöldbab (vagy konzerv), 3 szál sárgarépa, 1 fejes saláta, 1 csokor petrezselyem, zellerzöld, 1 kanál ecet, só, törött bors, olaj, 3 kemény tojás.

Bajor burgonyakrémleves

25 dkg kenőmájas (vagy májkrém),2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó, só, bors, majoránna, bazsalikom, petrezselyem, 1 csomag burgonyapehely, 1 liter húsleves.

Bakonyi csirke

1 csirke, 25 dkg gomba, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, szerecsendió, 1 dl fehér bor, 1 dl olaj, 2 dl tejföl.

Bázeli leves

12 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 1 vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 8 dl Húsleves, 4 dl vörös bor, 5 dkg reszelt sajt, petrezselyem.

Becsináltleves

50 dkg mirelit csirkeaprólék, 1 csomag mirelit vegyes zöldség, 1 kanál petrezselyem,1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 kanál olaj.

Berni sertésborda

80 dkg sertésborda, (karaj), 30 dkg gomba, 1 hagyma,1 dl olaj, 20 dkg sajt, 2 paradicsom, só, bors, petrezselyem, majoránna, 4 adag besamel mártás.

Brüsszeli csirke

1 csirke (kb. 1,2 kg), só, törött bors, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 1 vöröshagyma (kis fej), 25 dkg gomba (lehetőleg erdei), 1,5 dl vörös bor, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 2,5 dl tejszín, 1 evőkanál Vegeta, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 kis pohár konyak.

Citromos nyúlraguleves

3 nyúllapocka, 50 dkg nyúl apróhús csontjával együtt, 1 kis fej hagyma, 20 dkg vegyes zöldség, 1 gerezd fokhagyma, 7 dkg császárhús,1 dl tejföl, liszt, 1 kis babérlevél, só, törött bors, majoranna, egy darabka citromhéj (vagy kapribogyó), mustár, fehér bor, cukor, zsír, zöldpetrezselyem.

Csirke romanoff módra

2 kisebb csirke, 2 póréhagyma, 3 cl konyak, 1,5 dl fehér bor, 15 dkg gomba, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, 5 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, petrezselyem, tárkony, só.

Egyszerű zöldségleves

5 dkg vaj,3 dkg liszt, 10 dkg karotta, 1 karalábé, 12 dkg zöldborsó,12 dkg zöldbab, 1 kisebb karfiolrózsa, 5 dkg gomba, petrezselyem.

Farmer burgonya

10 dkg szalonna, 4 zöldhagyma, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, 50 dkg héjában főtt burgonya, 4 evőkanál olaj, 15 dkg trappista sajt, 1 csomó petrezselyem.

Francia sertésborda

8 szelet karaj vagy lapocka, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 3 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dl fehér bor, só, bors, köménymag, 1 kanál cukor, 2 kanál tárkonyecet.

Gombás kacsa

1 pecsenyekacsa, 60 dkg gomba,1 fej vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál majoránna, 1 nagy csomó petrezselyem,3 szál zellerlevél,1 evőkanál mustár,8 dkg zsír, 1dl tejföl, só.

Holland halsaláta

1 kg tonhal, 1 citom leve, 1 babérlevél, szegfűszeg, 1 fej hagyma, 1 dl olaj, 30 dkg kelbimbó (mirelit), 60 dkg főtt burgonya, 15 dkg reszelt sajt, 8 paradicsom, 20 dkg puha sajt (Göcseji), 1 zöldpaprika, só, bors, rozmaring, szerecsendió, pirospaprika, 1 evőkanál mustár, 1 kávéskanál liszt, 1 dl tejszín, petrezselyem.

Indiai húsgombóc

70 dkg darált sertéshús, 3 főtt burgonya áttörve, 2 evőkanál reszelt hagyma, só, törött bors, majoranna, csípős paprika, 1 kiskanál mustár, 1 csomó petrezselyem, 1 dl olaj, 1 tojás, 3 kanál zsemlemorzsa.

Kacsa vidékiesen

1 pecsenyekacsa, só, majoranna, 10 dkg zsír, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg zeller, 25 dkg zöldbab, 1 csomag mélyhűtött hasábburgonya, 1 csomó petrezselyem.

Kefires reteksaláta

40 dkg feketeretek, 1 pohár kefir, egy csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, 1/2 citrom leve, egy csipet cukor.