Indiai húsgombóc

INDIAI HÚSGOMBÓC, Hozzávalók:

70 dkg darált sertéshús,
3 főtt burgonya áttörve,
2 evőkanál reszelt hagyma,
só, törött bors, majoranna, csípős paprika,
1 kiskanál mustár,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 dl olaj,
1 tojás,
3 kanál zsemlemorzsa.
Indiai húsgombóc készítése :
A darált húst szűrőkanálba tesszük, és 3 percre forrásban levő sós vízbe mártjuk.
Ezután összekeverjük a főtt áttört burgonyával, a tojással, sóval, borssal, reszelt hagymával, csípős paprikával (apró kockára vágva), majoránnával, mustárral, petrezselyemmel
A masszát vizes kézzel szilva nagyságú gombócokká formáljuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.
Úgy is készíthetjük, hogy 4-5 gombócot rövid hurkapálcikára egymás mellé fűzve sütünk ki.

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás