Indiai húsgombóc
- 2023-09-03 Sertés ételek Karajból készült ételek
INDIAI HÚSGOMBÓC, Hozzávalók:
70 dkg darált sertéshús,
3 főtt burgonya áttörve,
2 evőkanál reszelt hagyma,
só, törött bors,
majoranna, csípős paprika,
1 kiskanál mustár,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 dl olaj,
1
tojás,
3 kanál zsemlemorzsa.
Indiai
húsgombóc készítése :
A darált húst szűrőkanálba tesszük, és 3 percre
forrásban levő sós vízbe mártjuk.
Ezután összekeverjük a főtt áttört burgonyával,
a tojással, sóval, borssal, reszelt hagymával, csípős paprikával (apró kockára
vágva), majoránnával, mustárral, petrezselyemmel
A masszát vizes kézzel
szilva nagyságú gombócokká formáljuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban
hirtelen kisütjük.
Úgy is készíthetjük, hogy 4-5 gombócot rövid hurkapálcikára
egymás mellé fűzve sütünk ki.
Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás