Édességek sütés nélkül - sütemény receptek sütik

Csokoládébomba

Csokoládébomba hozzávalók: 25 babapiskóta, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 3 tojássárgája, 3 dkg kakaó, 15-20 szem rumos meggy, 3 dl tejszínhab

Csokoládés briós

Csokoládés briós elkészítése: A kakaót a nescaféval és a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, míg el nem olvad benne. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, óvatosan hozzákeverjük a még langyos krémhez. Rummal ...

Csokoládés-diós minyon

Csokoládés-diós minyon elkészítése: A darált diót, a porcukrot, a tojást, a rumot, a kakaót, a darált háztartási kekszet összegyúrjuk. A masszából nedves tenyérrel kis gömböket formázunk, és szikkadni hagyjuk. Mikor kissé megszikkadtak, cukrozott kakaóporban megforgatjuk a gömböket ...

Csokoládés pattogatott kukorica

Csokoládés pattogatott kukorica elkészítése: A cukrot megolvasztjuk, majd egészen kis lángon tartva, beletesszük a vajat és a kakaót. Ha ez is elolvadt, forgassuk meg benne apránként a kukoricát úgy, hogy a csokoládémáz mindegyiket bevonja. Öntsük deszkára, hogy megszáradjon ...

Dalauzi

Hozzávalók: 15 dkg méz, 20 dkg őrölt dióbél vagy 20 dkg mák.
Dalauzi elkészítése: A mézet kevergetve felforraljuk, majd beleteszünk annyi diót, amennyit felvesz, és ezzel néhány percig pirítjuk. Ha mákkal készítjük, akkor egész rövid ideig hagyjuk a tűzön. Végül a még nem egészen kihűlt anyagot darált dióban ...

  • Dióbomba rumos meggyel Hozzávalók: 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, egy fél citrom leve, 2 kávéskanál reszelt csokoládé, 1 tojásfehérje, rumos meggy, csokoládédara. Dióbomba rumos meggyel elkészítése: A diót a porcukorral, a citromlével, a reszelt csokoládéval összekeverjük, majd hozzávegyítjük a tojásfehérje keményre vert habját. Ebből a masszából vizes kézzel ...
  • Eper és málnatorta Eper és málnatorta elkészítése: A tejből és a lisztből besamelt főzünk, majd ha már jó sűrű, a tűzről levéve belekeverjük a cukrot, ha langyos, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, végül az előre kikevert vajat. Ezzel a krémmel kenjük meg az öt piskótalapot úgy, hogy minden tésztalapra egyszer krém, erre pedig egy sor félbevágott eper vagy málna kerüljön ...
  • Francia gesztenyetorta Francia gesztenyetorta elkészítése: A kekszet megdaráljuk, és összegyúrjuk az olvasztott vajjal meg a porcukorral (lehet egy csomag vaníliás cukrot is belekeverni). Ezzel a masszával kibélelünk egy tortaformát úgy, hogy körös-körül ujjnyi magas karimát is képezünk, és beletöltjük a gesztenyekrémet.
    Krém: A gesztenyemasszát a puha vajjal, a rummal és annyi tejjel keverjük el, hogy sima, habos maszszát ...
  • Gabi csemege Gabi csemege elkészítése: Vízbe mártunk egy tálat, majd a vizet kicsorgatjuk belőle. A kekszet (piskótát) rummal megöntözzük, és az egyes darabokat bekenjük barackízzel, majd elhelyezzük a tálon, sorjában a vizes felülethez ragasztva, elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük, s keverés közben ...
  • Gesztenyealagút - Gesztenyealagút hozzávalók: 40 dkg cukrozott gesztenyepüré, 10 dkg vaj, 2 cl rum, 4 dl cukrozott felvert tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 piskótalap máz: 10 dkg csokoládé, 7 dkg porcukor, 1 dkg vaj
  • Gesztenye csemege Gesztenye csemege hozzávalók: 25 dkg gesztenye massza, 5 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 evőkanál rum
  • Gesztenyepüré Gesztenyepüré hozzávalók: 50 dkg gesztenye, 6 dkg cukor, rum vagy maraschino, 2,5 dl tejszín.
    Gesztenyepüré elkészítése: A gesztenyét puhára főzzük, megtisztítjuk, és húsdarálón megdaráljuk. Rummal vagy maraschinóval és sziruppal összekeverjük, hogy sűrű massza legyen belőle ...
  • Gesztenyerolád Gesztenyerolád elkészítése: A gesztenyemasszát egy kis cukorral és 2-3 evőkanál rummal eldolgozzuk. A vajat kikeverjük a tojássárgákkal, 15 dkg cukorral és rummal. A gesztenyemasszát porcukorral jól meghintett celofánlapon kinyújtjuk, megkenjük a vajkrémmel, és a celofánpapír segítségével roládformára ...
  • Gesztenyerolád csokoládéval - Gesztenyerolád csokoládéval elkészítése: A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, és keverünk hozzá 5 dkg vajat, és ha kell, egy kevés cukrot is. Kikeverünk 10 dkg vajat, 10 dkg olvasztott csokoládéval és 10 dkg cukorral. A gesztenyemasszát vizes ruhán vékonyra ...
  • Gesztenyés mokkás kocka - Gesztenyés mokkás kocka elkészítése: A gesztenyemasszát elkeverjük a margarinnal, a rummal és a vaníliás cukorral. Kettéosztjuk, majd egyik felét hűtőszekrénybe tesszük. A másik feléhez hozzákeverjük a kekszmorzsát, és ujjnyi vastag, hosszúkás lapot formázunk belőle egy tálra. A tejszínből kemény habot verünk, 5 dkg porcukorral édesítjük ...
  • Gesztenyés rumos meggy Gesztenyés rumosmeggy elkészítése: A gesztenyét rummal és a vaníliás porcukorral jól összegyúrjuk. A meggyet kimagozzuk, és a mag helyére 1 szem mandulát teszünk. A pürét annyi részre osztjuk, ahány szem rumos meggyünk van, és kis golyó formába bevonjuk vele a meggyszemeket ...
  • Gesztenyés torta Gesztenyés torta elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot. A tortát három karikára vágjuk; a krémet elosztva, rétegesen rákenjük ...
  • Gesztenyés tekercs Gesztenyés tekercs hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 15 dkg keksz, 20 dkg vaj, 25 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 2 dl tej, 2 dkg liszt, 3 cl rum
  • Grillázskrémes szelet Grillázskrémes szelet elkészítése: A tojássárgákat a vajjal és 10 dkg cukorral addig főzzük, míg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük. Ezalatt 10 dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, és még forrón hozzáadjuk a krémhez
  • Gyümölcskehely Hozzávalók: 20 dkg gyümölcs (vagy konzerv), 2 dl vaníliakrém, egy fél doboz babapiskóta, 5 cl rum, 1 dl tejszínhab, 2 dl tej - Gyümölcskehely elkészítése: A babapiskótát rövid ideig rumos tejben áztatjuk. Nagyobb, kehely alakú poharat körülrakunk áztatott rumos piskótával, majd háromnegyed részig megtöltjük friss ...
  • Hideg gesztenyetorta Hideg gesztenyetorta elkészítése: Az átpasszírozott gesztenyét, a vaníliás porcukrot, a vajat és a rumot nagyon habosra keverjük. Két hosszú (50 cm-es) formát kivizezünk, ezt a mennyiséget kétfelé osztjuk, és a vizes formákba nyomjuk ...
  • Kétszersült krémmel Hozzávalók: 2 csomag kétszersült, 2 dl tej, 1 dl rum, 5 dkg mazsola, 6 dkg dió - krém: 3 tojás, 15 dkg porcukor, 3 dkg liszt, 1 dl tej, vanília