Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Gombás Gombával töltött ételek - Gomba receptek

Gomba felhasználásával készült étel receptek, gombás ételek

Gombás ételek
Gombás ételek, gomba receptek

A gomba magas fehérjetartalma miatt igen fontos élelmiszer, és a táplálkozásélettani szempontból jelentős ásványi anyagok is, azonban a húst nem pótolja. A változatos konyhának a gomba igen fontos nyersanyaga, mert sokféle tápláló és ízletes étel készíthető belőle.
Csak olyan gombát vegyünk, amelynek forgalomba hozatalát gombaszakértő engedélyezte.
Csak annyit vásároljunk, amennyit azonnal elfogyasztunk, mert a gomba magas víztartalma miatt gyorsan romló élelmiszer, huzamosabb időn keresztül még hűtőszekrényben sem lehet tárolni.

A gombát igen gondosan kell megmosni és megtisztítani. Először elválasztjuk a kalapot a törzstől, majd eltávolítjuk a gomba héját. Tisztításkor a szár alsó végződését levágjuk, és a szárat kis hegyes késsel körülkaparjuk. A gombát ne áztassuk vízbe!
A gombát mindig nyilt láng felett, fedetlenül és folyadék hozzáadása nélkül készítjük. Lefedve a vízgőz megbarnítja. Hogy szép fehér színét megtartsa, csak közvetlenül elkészítése előtt daraboljuk fel.

Növény vásárlás - Webáruház

Fel az oldal tetejére
Fel az oldal tetejére