Gombás étel receptek, gombás ételek, töltött gomba, gombapörkölt, gomba vadasan, gombakrém, rántott gomba, gombás omlett, gombaleves, gombás raguleves, gombás rizottó

Receptek - Ételek takarékosan
Custom Search

Gombás ételek, gombás étel receptek

Receptajánló

Alufóliás gombás csirke
Bakonyi gomba
Bélszín gombás zöldborsóval
Bújtatott gomba
Csirke gombával
Fogarasi gombás rostélyos
Forró gombával töltött stangli
Gomba erőleves
Gombamártás
Gomba vadasan
Gombafejek orly módra
Gombafelfújt
Gombakotlett
Gombapaprikás tükörtojással
Gombaropogós
Gombás csirke
Gombás galuska
Gombás gyöngytyúk
Gombás omlett
Gombás rakott hús
Gombás raguleves
Gombás rizses csirkeaprólék
Gombás rizottó
Gombás tekercs
Gombás tojáslepény
Gombás vesepecsenye
Gomba torta
Gomba vagdalt
Gombával töltött csirkemell
Gombával töltött karaj
Gombával töltött karalábé
Gombával töltött tojás
Gombával töltött zsemle
Hátszínszeletek gombás mártásban
Jászsági gombás pecsenye
Májas töltött zsemle
Svéd gombakrém
Szerb rizses gomba
Tejfölös gombamártás
Tojásos gombapörkölt
Tojásos gombatorta
Tojással töltött gomba
Töltött gomba
Töltött gomba túróval
Töltött rántott gomba



Alufóliás gombás csirke

Bakonyi gomba

Bélszín gombás zöldborsóval

Bújtatott gomba

Csirke gombával

Fogarasi gombás rostélyos

Forró gombával töltött stangli

Gomba erőleves

Gombamártás

Gomba vadasan

Gombafejek orly módra

Gombafelfújt
Gombakotlett
Gombapaprikás tükörtojással
Gombaropogós
Gombás csirke

Gombás galuska

Gombás gyöngytyúk

Gombás omlett

Gombás rakott hús

Gombás raguleves

Gombás rizses csirkeaprólék

Gombás rizottó

Gombás rizs

Gombás tekercs
Gombás tojáslepény
Gombás vesepecsenye
Gomba torta
Gomba vagdalt
Gombával töltött csirkemell
Gombával töltött karaj
Gombával töltött karalábé
Gombával töltött tojás
Gombával töltött zsemle
Hátszínszeletek gombás mártásban
Jászsági gombás pecsenye
Májas töltött zsemle
Svéd gombakrém
Szerb rizses gomba
Tejfölös gombamártás
Tojásos gombapörkölt
Tojásos gombatorta
Tojással töltött gomba
Töltött gomba
Töltött gomba túróval
Töltött rántott gomba

A Gomba
Étkezési célra a spórák útján szaporodó gombák szolgálnak. Testüket rendkívűl fínom szálak alkotják, amelyeket igen ellenálló cellulóz hártya borít, ezért a szervezet nem képes a gombák tápanyagtartalmát kellően kihasználni.
A gomba magas fehérjetartalma miatt igen fontos élelmiszer, és a táplálkozásélettani szempontból jelentős ásványi anyagok is, azonban a húst nem pótolja. A változatos konyhának a gomba igen fontos nyersanyaga, mert sokféle tápláló és ízletes étel készíthető belőle.
Csak olyan gombát vegyünk, amelynek forgalomba hozatalát gombaszakértő engedélyezte.
Csak annyit vásároljunk, amennyit azonnal elfogyasztunk, mert a gomba magas víztartalma miatt gyorsan romló élelmiszer, huzamosabb időn keresztül még hűtőszekrényben sem lehet tárolni.
A gombát igen gondosan kell megmosni és megtisztítani. Először elválasztjuk a kalapot a törzstől, majd eltávolítjuk a gomba héját. Tisztításkor a szár alsó végződését levágjuk, és a szárat kis hegyes késsel körülkaparjuk. A gombát ne áztassuk vízbe!
A gombát mindig nyilt láng felett, fedetlenül és folyadék hozzáadása nélkül készítjük. Lefedve a vízgőz megbarnítja. Hogy szép fehér színét megtartsa, csak közvetlenül elkészítése előtt daraboljuk fel.



Copyright (C) 2001-2013

Wiandt Díszfaiskola - Kertészet Komárom
Copyright (C) 2001-2013 -

Nézze meg feltöltött videóinkat

Étel receptek takarékosan | Wiandt kertészet | Kertészet Webáruház | kertészeti lexikon