Csirke gombával

Csirke gombával hozzávalók

2 csirke negyedekre vágva,
só, bors, kakukkfű,
liszt,
4 evőkanál olaj,
1 hagyma finomra vágva,
1 fokhagyma,
25 dkg gomba,
2,5 dl fehér bor,
egy fél doboz paradicsompüré,
1 kanál petrezselyem, liszt.

A csirke gombával készítése

A csirkenegyedeket megsózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel fűszerezzük, majd megforgatjuk lisztben.

Forró olajban ropogósra sütjük, majd kivesszük az olajból, ezután megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, és barnára sütjük, majd a bort és a paradicsomot is beleöntjük.

Visszarakjuk a csirkedarabokat, és kis lángon, lefedve kb. 35 percig főzzük.
Egy kevés lisztet és petrezselymet keverünk bele végül.

   Fogarasi gombás rostélyos    Forró gombával töltött stangli