Svéd gombakrém

Hozzávalók:

1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kanál olaj,
25 dkg gomba,
egy kis doboz paradicsompüré,
10 dkg vaj,
1 csomó petrezselyem,
só, bors,
1 kávéskanál cukor

A svéd gombakrém készítése:

Az apróra vágott hagymát, az elkapart fokhagymát az olajban megpároljuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított gombát és az apróra vágott petrezsely met, majd együtt puhára pároljuk.

Hozzátesszük a paradicsompürét, egy kevés vizet, a cukrot, összeforraljuk, majd az egészet megdaráljuk, s végül hozzáadjuk a habosra kikevert vajat.

   Szerb rizses gomba    Tejfölös gombamártás    Tojásos gombapörkölt    Tojásos gombatorta    Tojással töltött gomba