Tejfölös gombamártás

Tejfölös gombamártás hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 8 dkg zsír
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dl csontlé
  • 3 dl tejföl
  • só, bors, petrezselyem

Tejfölös gombamártás készítése

A gombát jól megtisztítjuk, megmossuk és fölszeleteljük.

A hagymát apróra vágjuk, és ugyancsak finomra vágjuk a zöldpetrezselymet is.

A zsírt felhevítjük, a hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a fölszeletelt gombát, meghintjük petrezselyemmel, és nagy lángon zsírjára pirítjuk.

Ekkor meghintjük liszttel, csontlével fölengedjük, simára keverjük, sózzuk, törött borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk.

Végül a tejfölt keverjük el benne, ismét felforraljuk, és forrón tálaljuk.
Tálalás előtt belemorzsolt vajjal javítjuk fel.

   Tojásos gombapörkölt    Tojásos gombatorta