Gombás rizottó

Gombás rizottó hozzávalók:
25 dkg gomba,
24 dkg rizs,
25 dkg zöldborsó konzerv,
4 dkg aprított vöröshagyma,
10 dkg vaj vagy zsír,
10 dkg reszelt sajt,
egy csomó petrezselyem,
törött bors, só.

A gombás rizottó készítése:
Fél liter vizet egy csipet sóval és 5 dkg vajjal felforralunk. Beletesszük az átválogatott, megmosott rizst, s ha ismét felforr, lefedve, a sütőben megpároljuk.

A többi vajban megpirítjuk (világosra) az aprított vöröshagymát, rátesszük a megmosott, kockákra vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk, s hirtelen megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a főtt zöldborsót, s az egészet összekeverjük a párolt rizzsel, valamint a reszelt sajt felével.

Négy kivajazott öblös csészébe osztjuk a masszát, és tálalásig forrásban levő vízbe állítjuk a csészéket.

Forrón tálra borítjuk, és minden rizottóhalom tetejét sajttal meghintve adjuk asztalra, külön paradicsommártással.

   Gombás tekercs    Gombás tojáslepény