Töltött gomba - Gombás ételek

Töltött ételek

Töltött gomba hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg hagyma
  • 2 tojás
  • 8 dkg morzsa
  • 3 dkg sajt
  • só, bors, petrezselyem

Töltött gomba elkészítése

A megmosott, megtisztított gombafejeket kivajazott tepsibe rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A gomba szárait és a hagymát apróra vágjuk, zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, fűszerezzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a morzsát és a felvert tojásokat. Takaréklángra helyezzük vissza, állandóan kevergetve addig pároljuk, amíg péppé nem fő.
Ezzel töltjük a gombafejeket, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk egy kevés olvasztott vajjal, és középmeleg sütőben jól átsütjük.

Töltött ételek