Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sütemények - Sütemény Torta Kalács

Krémes, habos édesség, lepény, béles piskóta, Diós, Csokolásés sütemény receptek

Sütemény receptek

Almás béles sütemény

Almakrém pite

Elkészítjük a piskóta tésztát és megsütjük. Az almából a cukorral sűrű pürét készítünk, és ha kihűlt, 3 tojásfehérjéből vert kemény habot adunk hozzá. Omlós tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Az omlós tészta felét zsírozott tepsiben kisütjük, morzsát hintünk rá, majd a piskóta felét vékony szeletekre vágva; rárakjuk az almapüré egy részét. Ismét egy réteg piskóta és almapüré következik ...

Almás-gesztenyés lepény

A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, 1 evőkanál porcukorral, egy csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Néhány órai pihentetés után megfelezzük és kinyújtjuk.
Az egyik lappal kibéleljük a tepsit, megkenjük barackízzel, rásimítjuk a citromos vízben puhára párolt, lecsurgatott almát, melybe ...

Almatorta

Töltelék:
az almából víz nélkül, cukorral, almapürét készítünk. Ha a püré kész, belekeverjük a rumot, a darált mandulát vagy diót (ha mandulával készítjük, akkor darálás előtt hámozzuk meg)., A töltelék tetejét ismét megkenjük egy réteg baracklekvárral, és

Almás piskóta

Angol kalács

A habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet.
A cukrot és a tojást külön keverjük ki, azután mindent összevegyítünk, majd a mandulát, mazsolát és citromhéjat ...

Angol rudacska

Aprósütemény

A lisztet a vajjal jól összemorzsoljuk, majd hozzátesszük a darált diót, a citromlében elkevert szódabikarbónát (vagy sütőport), egy csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, egy kevés reszelt citromhéjat, gyorsan összegyúrjuk, és ...

Aranygaluska

... A kiszaggatott tésztát olvasztott vajba és porcukros darált dióba forgatjuk, és kizsírozott, morzsával meghintett kuglóf formába rakjuk. A formát félig rakjuk, majd újra kelesztjük. Gyümölcsízzel, tej vagy borsodóval tálaljuk

Barackos lepény

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojássárgájával, a porcukorral, egy csipet sóval, egy fél citrom reszelt héjával, szódabikarbónával és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, villával megszúrkáljuk, és félig megsütjük. Ezután kivesszük, meghintjük finom zsemlemorzsával, és kirakjuk hámozott, kimagozott ...

Barna linzer

Berliner kocka

Töltelék: a cukrot 1,5 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve belereszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált diót, és 1 kávéskanál morzsát adunk hozzá. Jól eldolgozzuk, és egyenletesen a tésztalapra kenjük. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a 4 sárgáját, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Ebből a tésztából, zsírpapírból készült zacskóval ...

Bécsi diós kocka

Berliner kocka elkészítése: A fenti anyagokból a tésztát összeállítjuk, és 20 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és közepesen meleg sütőben világosra sütjük. Töltelék: a cukrot 1,5 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve belereszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált diót, és 1 kávéskanál morzsát adunk hozzá. Jól eldolgozzuk, és egyenletesen a tésztalapra kenjük. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük ...

Bécsi gyümölcspite

Bécsi gyümölcspite elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy fél órát hideg helyen pihentetjük. Azután kinyújtjuk, és takaréklángon szép világossárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, akkor a tojásfehérjékből kemény habot verünk, belekeverjük a cukrot. Ezt a keveréket ...

Bécsi kocka

Briós recept

Briós elkészítése: Tíz dkg lisztből a felfuttatott élesztővel jó kemény kovászt készítünk, és megkelesztjük. Ha megkelt, a többi anyaggal együtt alaposan kidolgozott tésztát készítünk, és újra megkelesztjük. Apró kalácsformákat készítünk ...

Bukta

Bundás banán

Bundás banán elkészítése: Az élesztőt egy kevés langyos tejbe áztatjuk, a vajat vagy margarint felolvasztjuk. A lisztből, tojásból, cukorból, vajból, az élesztőből, a langyos tejjel könnyű kalácstésztát készítünk. Egy csipet sóval, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd kelni hagyjuk langyos helyen. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egyforma négyzetekre daraboljuk. Mindegyikre teszünk egy-egy darabka hámozott banánt ...

Burgonyás csokoládétorta

Burgonyás csokoládétorta elkészítése: A tojássárgákat, a cukrot, a rumot negyedórán át keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a főtt, szitán áttört burgonyát, a lisztet, és a tojások keményre vert habját. Jól kikent, kilisztezett formába öntve, közepes lángnál sütjük, valamivel tovább, mint a piskótatésztát. Mikor megsült és kihűlt, két vagy három lapra vágjuk, tetszés szerint, és megtöltjük a krémmel. Oldalát is bekenjük ...

Búrkifli

Búrkifli elkészítése: A vajas tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra, sarkosra nyújtjuk, majd háromujjnyi széles szalagokra vágjuk. A diós tölteléket nyomózsákba vagy papírtölcsérbe tesszük, a tésztaszalagok közepébe, hosszában belenyomjuk ; majd lassan becsavarjuk, 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, meghajlítjuk kifliformára. A tetejét megkenjük tojással, majd ...

Citrom lepény

Citromos lepény elkészítése: A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a lisztet, végül a tojások keményre vert habját. Forró sütőben kis lángon sütjük. Hat tojásfehérjét kemény habbá verünk. A cukrot 3 evőkanál vízzel, egy kis vaníliával felfőzzük. A keményre vert tojáshabot leforrázzuk ezzel a sziruppal...

Citromtorta

Császárrétes

Császárrétes elkészítése: Az élesztőből egy kevés liszttel kovászt készítünk, és kelni tesszük. A vajat 5 dkg cukorral, egy csipetnyi sóval, a tojássárgákkal, a citromhéjjal jól kikeverjük. Hozzákeverjük a tejet, a tojások keményre vert habját, a megmaradt lisztet, majd a kovásszal összedolgozzuk, és kelni tesszük. A diót megdaráljuk, és 5 dkg cukorral összekeverjük. A zsírt tepsiben felolvasztjuk, és a megkelt tésztát beleöntjük. A cukros dióval meghintjük, és forró sütőben ...

Cseh túrós bukta

Cseh túró bukta elkészítése: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 tojássárgájával, 1 evőkanál cukorral, az olvasztott vajjal, jól bedagasztjuk, és langyos helyen néhány óráig kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a kerek lapok közepébe kilós súllyal mélyedést nyomunk, ebbe töltjük ...

Cseresznyés lepény

Cseresznyés torta

Cseresznyés torta elkészítése: A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a darált mandulával. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, azután egyenként beleütjük a tojás-sárgákat. Lassan beleforgatjuk a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét. A tésztát kerek, kivajazott ...

Csokoládés fatörzs

Csokoládés fatörzs sütemény elkészítése: A tojássárgákat 6 dkg cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s mikor keményedni kezd, lassanként hozzáadjuk a másik 6 dkg cukrot. A két masszát egybeöntjük, majd hozzávegyítjük a kakaóval elkevert lisztet. Hosszasan keverni nem szabad, mert összeesik, és nem lesz elég könnyű. Fehér papírral bélelt sütőlemezre kenjük a masszát két és fél, három centiméter vastagon; közepesen forró, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk arra, hogy ...

Csokoládés kalács

Csokoládés kalács sütemény elkészítése: A fenti anyagokból, a kakaó és az 5 dkg cukor kivételével, kalácstésztát készítünk, jól megdagasztjuk. A tészta felét áttesszük egy másik tálba, majd a másik felébe beledagasztjuk még az 5 dkg cukrot ...

Csokoládés kenyér

Csokoládés kenyér elkészítése: A vajat a cukorral és az egész tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Közben annyi tejet öntünk hozzá, hogy a tészta piskótamassza-sűrűségű ...

Csokoládés mákszelet

A sütemény elkészítése: A darált mákot tejjel leforrázzuk és lehűtjük. A vajat 8 dkg cukorral és a tojássárgákkal kikeverjük, majd összekeverjük a mákkal. Hozzáteszünk közben egy késhegynyi sütőport, egy kevés reszelt citrom és narancshéjat, a mazsolát, 1-2 szem, mozsárban megtört szegfűszeget, és egy csipetnyi törött fahéjat. A másik fele cukorral habbá verjük a tojások fehérjét, és a masszába keverjük a kakaóval, a liszttel és a darált mandulával együtt. Papírral kibélelt sütőlemezen ...

Csokoládés piskóta sült habbal

A sütemény elkészítése: A piskóta tortát felkockázzuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük, leöntjük rummal A tojássárgákat, a tejszínt, a csokoládét cukorral, állandó keverés mellett, vízgőzön főzzük. A piskóta kockákat leöntjük a mártással. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá ...

Csokoládés pite

Csokoládés pite sütemény elkészítése: A tésztához való anyagokat gyúródeszkán összedolgozzuk, majd pihentetjük. Közben a tejet a csokoládéval és a cukorral felforraljuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a többi cukorral. Apránként hozzáöntjük a már kihűlt csokoládés tejet, majd vízgőzön ...

Csokoládés vaníliás koszorú

Csokoládés vaníliás koszorú elkészítése: A hozzávalókat a kakaó kivételével gyúródeszkán összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaót. Mind a két adag tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és cakkos szaggatóval kiszúrjuk. Tepsire rakjuk, és mérsékelten meleg ...

Csokoládészelet

Csokoládétekercs

Csokoládétekercs elkészítése: A lisztből, vajból, tojássárgájából, cukorból tésztát gyúrunk. Fele részébe belegyúrjuk a kakaót. A tésztából egyforma széles és hosszú darabokat nyújtunk ki. Majd a fehérre tesszük a barnát, felcsavarjuk ...

Darázsfészek

Darázsfészek sütemény: A lisztből, tojásból és az élesztőből tej hozzáadásával kalácstésztát készítünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, a már megkelt, kinyújtott tésztára kenjük, és a diót ráhintjük. Felgömbölyítjük, úgy, mint a piskótatekercset és fölszeleteljük ...

Debreceni béles

Debreceni béles elkészítése: Ötven dkg lisztből sóval, a tojással és a tejföllel puha tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Húsz dkg zsírt liszttel összevegyítünk, rákenjük a fenti tésztára, és az egészet összehajtjuk, mint a vajas tésztát szoktuk. Tíz percnyi időközökkel hajtogassuk össze négyszer. Végül kinyújtjuk félujjnyi vastagra, és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk egy kanál tölteléket (hámozott, összetört mandula, mazsola ...

Szerelmes levél

Növény vásárlás - Webáruház

Go to top of page
Go to top of page