Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sütemény receptek - süti torta pite lepény bukta receptek

Sütemények, krémes, habos édességek, süti receptek

Sütemény receptek

Almás béles

Hozzávalók 30 dkg liszt, 12 dkg vaj vagy 10 dkg zsír, 2 kanál cukor, 1 egész tojás, 1 kanál tejföl, egy csipet só;
töltelék: 1 kg alma, 10 dkg cukor, fahéj

Almakrém pite

Elkészítjük a piskótatésztát és megsütjük. Az almából a cukorral sűrű pürét készítünk, és ha kihűlt, 3 tojásfehérjéből vert kemény habot adunk hozzá. Omlós tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Az omlós tészta felét zsírozott tepsiben kisütjük, morzsát hintünk rá, majd a piskóta felét vékony szeletekre vágva; rárakjuk az almapüré egy részét. Ismét egy réteg piskóta és almapüré következik ...

Almás-gesztenyés lepény

A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, 1 evőkanál porcukorral, egy csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Néhány órai pihentetés után megfelezzük és kinyújtjuk.
Az egyik lappal kibéleljük a tepsit, megkenjük barackízzel, rásimítjuk a citromos vízben puhára párolt, lecsurgatott almát, melybe ...

Almatorta

Töltelék:
az almából víz nélkül, cukorral, almapürét készítünk. Ha a püré kész, belekeverjük a rumot, a darált mandulát vagy diót (ha mandulával készítjük, akkor darálás előtt hámozzuk meg)., A töltelék tetejét ismét megkenjük egy réteg baracklekvárral, és

Almás piskóta

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 egész tojás, 1 csipet só, almakompót, egy kevés vaj, sütőpor

Angol kalács recept

A habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet.
A cukrot és a tojást külön keverjük ki, azután mindent összevegyítünk, majd a mandulát, mazsolát és citromhéjat ...

Angol rudacska

Hozzávalók
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12 dkg cukor, 4 tojássárgája, citromhéj;
tetejére: eperlekvár, 6 tojásfehérje, 40 dkg cukor, 25 dkg dió

Aprósütemény

A lisztet a vajjal jól összemorzsoljuk, majd hozzátesszük a darált diót, a citromlében elkevert szódabikarbónát (vagy sütőport), egy csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, egy kevés reszelt citromhéjat, gyorsan összegyúrjuk, és ...

Aranygaluska

... A kiszaggatott tésztát olvasztott vajba és porcukros darált dióba forgatjuk, és kizsírozott, morzsával meghintett kuglóf formába rakjuk. A formát félig rakjuk, majd újra kelesztjük. Gyümölcsízzel, tej vagy borsodóval tálaljuk

Barackos lepény

Barackos lepény elkészítése: A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojássárgájával, a porcukorral, egy csipet sóval, egy fél citrom reszelt héjával, szódabikarbónával és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, villával megszúrkáljuk, és félig megsütjük. Ezután kivesszük, meghintjük finom zsemlemorzsával, és kirakjuk hámozott, kimagozott ...

Barna linzer

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 szelet reszelt csokoládé, 1 egész tojás, citromhéj, törött fahéj

Berliner kocka recept

Töltelék: a cukrot 1,5 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve belereszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált diót, és 1 kávéskanál morzsát adunk hozzá. Jól eldolgozzuk, és egyenletesen a tésztalapra kenjük. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a 4 sárgáját, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Ebből a tésztából, zsírpapírból készült zacskóval ...

Bécsi diós kocka

Berliner kocka elkészítése: A fenti anyagokból a tésztát összeállítjuk, és 20 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és közepesen meleg sütőben világosra sütjük. Töltelék: a cukrot 1,5 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve belereszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált diót, és 1 kávéskanál morzsát adunk hozzá. Jól eldolgozzuk, és egyenletesen a tésztalapra kenjük. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük ...

Bécsi gyümölcspite

Bécsi gyümölcspite elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy fél órát hideg helyen pihentetjük. Azután kinyújtjuk, és takaréklángon szép világossárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, akkor a tojásfehérjékből kemény habot verünk, belekeverjük a cukrot. Ezt a keveréket ...

Bécsi kocka

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 20 dkg mandula vagy mogyoró, törött fahéj, reszelt citromhéj
töltelék: 15 dkg dió, 15 dkg cukor, rum, tejszín

Briós recept

Briós elkészítése: Tíz dkg lisztből a felfuttatott élesztővel jó kemény kovászt készítünk, és megkelesztjük. Ha megkelt, a többi anyaggal együtt alaposan kidolgozott tésztát készítünk, és újra megkelesztjük. Apró kalácsformákat készítünk ...

Bukta

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 2,5-3 dl tej, egy csipet só, citromhéj, 5-8 dkg vaj.

Bundás banán recept

Bundás banán elkészítése: Az élesztőt egy kevés langyos tejbe áztatjuk, a vajat vagy margarint felolvasztjuk. A lisztből, tojásból, cukorból, vajból, az élesztőből, a langyos tejjel könnyű kalácstésztát készítünk. Egy csipet sóval, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd kelni hagyjuk langyos helyen. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egyforma négyzetekre daraboljuk. Mindegyikre teszünk egy-egy darabka hámozott banánt ...

Burgonyás csokoládétorta

Burgonyás csokoládétorta elkészítése: A tojássárgákat, a cukrot, a rumot negyedórán át keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a főtt, szitán áttört burgonyát, a lisztet, és a tojások keményre vert habját. Jól kikent, kilisztezett formába öntve, közepes lángnál sütjük, valamivel tovább, mint a piskótatésztát. Mikor megsült és kihűlt, két vagy három lapra vágjuk, tetszés szerint, és megtöltjük a krémmel. Oldalát is bekenjük ...

Búrkifli recept

Búrkifli elkészítése: A vajas tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra, sarkosra nyújtjuk, majd háromujjnyi széles szalagokra vágjuk. A diós tölteléket nyomózsákba vagy papírtölcsérbe tesszük, a tésztaszalagok közepébe, hosszában belenyomjuk ; majd lassan becsavarjuk, 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, meghajlítjuk kifliformára. A tetejét megkenjük tojással, majd ...

Citrom lepény recept

Citromos lepény elkészítése: A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a lisztet, végül a tojások keményre vert habját. Forró sütőben kis lángon sütjük. Hat tojásfehérjét kemény habbá verünk. A cukrot 3 evőkanál vízzel, egy kis vaníliával felfőzzük. A keményre vert tojáshabot leforrázzuk ezzel a sziruppal...

Citromtorta

Hozzávalók: 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg cukor, egy fél citrom, 1 tojás, 12 dkg vaj
töltelék: citromdzsem, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 citrom

Császárrétes recept

Császárrétes elkészítése: Az élesztőből egy kevés liszttel kovászt készítünk, és kelni tesszük. A vajat 5 dkg cukorral, egy csipetnyi sóval, a tojássárgákkal, a citromhéjjal jól kikeverjük. Hozzákeverjük a tejet, a tojások keményre vert habját, a megmaradt lisztet, majd a kovásszal összedolgozzuk, és kelni tesszük. A diót megdaráljuk, és 5 dkg cukorral összekeverjük. A zsírt tepsiben felolvasztjuk, és a megkelt tésztát beleöntjük. A cukros dióval meghintjük, és forró sütőben ...

Cseh túrós bukta

Cseh túró bukta elkészítése: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 tojássárgájával, 1 evőkanál cukorral, az olvasztott vajjal, jól bedagasztjuk, és langyos helyen néhány óráig kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a kerek lapok közepébe kilós súllyal mélyedést nyomunk, ebbe töltjük ...

Cseresznyés lepény recept

Hozzávalók: 30 dkg vaj, 45 dkg liszt, 2 tojássárgája, 7 dkg porcukor, egy kevés só,tejföl
töltelék : 1 kg kimagozott cseresznye, 10 dkg darált mandula, 15 dkg porcukor, egy kevés fahéj

Cseresznyés torta

Cseresznyés torta elkészítése: A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a darált mandulával. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, azután egyenként beleütjük a tojás-sárgákat. Lassan beleforgatjuk a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét. A tésztát kerek, kivajazott ...

Csokoládés fatörzs

Csokoládés fatörzs elkészítése: A tojássárgákat 6 dkg cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s mikor keményedni kezd, lassanként hozzáadjuk a másik 6 dkg cukrot. A két masszát egybeöntjük, majd hozzávegyítjük a kakaóval elkevert lisztet. Hosszasan keverni nem szabad, mert összeesik, és nem lesz elég könnyű. Fehér papírral bélelt sütőlemezre kenjük a masszát két és fél, három centiméter vastagon; közepesen forró, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk arra, hogy ...

Csokoládés kalács

Csokoládés kalács elkészítése: A fenti anyagokból, a kakaó és az 5 dkg cukor kivételével, kalácstésztát készítünk, jól megdagasztjuk. A tészta felét áttesszük egy másik tálba, majd a másik felébe beledagasztjuk még az 5 dkg cukrot ...

Csokoládés kenyér

Csokoládés kenyér elkészítése: A vajat a cukorral és az egész tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Közben annyi tejet öntünk hozzá, hogy a tészta piskótamassza-sűrűségű ...

Csokoládés mákszelet

Csokoládés mákszelet elkészítése: A darált mákot tejjel leforrázzuk és lehűtjük. A vajat 8 dkg cukorral és a tojássárgákkal kikeverjük, majd összekeverjük a mákkal. Hozzáteszünk közben egy késhegynyi sütőport, egy kevés reszelt citrom és narancshéjat, a mazsolát, 1-2 szem, mozsárban megtört szegfűszeget, és egy csipetnyi törött fahéjat. A másik fele cukorral habbá verjük a tojások fehérjét, és a masszába keverjük a kakaóval, a liszttel és a darált mandulával együtt. Papírral kibélelt sütőlemezen ...

Csokoládés piskóta sült habbal

Csokoládés piskóta sült habbal elkészítése: A piskótatortát felkockázzuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük, leöntjük rummal A tojássárgákat, a tejszínt, a csokoládét 10 dkg cukorral, állandó keverés mellett, vízgőzön főzzük. A piskótakockákat leöntjük a mártással. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá ...

Csokoládés pite

Csokoládés pite elkészítése: A tésztához való anyagokat gyúródeszkán összedolgozzuk, majd pihentetjük. Közben a tejet a csokoládéval és 5 dkg cukorral felforraljuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a többi cukorral. Apránként hozzáöntjük a már kihűlt csokoládés tejet, majd vízgőzön ...

Csokoládés vaníliás koszorú

Csokoládés vaníliás koszorú elkészítése: A hozzávalókat a kakaó kivételével gyúródeszkán összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaót. Mind a két adag tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és cakkos szaggatóval kiszúrjuk. Tepsire rakjuk, és mérsékelten meleg ...

Csokoládészelet

Hozzávalók: 12 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 12 dkg hámozatlan darált mandula, 2 egész tojás, 2 tojás habja, 3 szelet csokoládé vagy 2 dkg kakaó, 8 dkg liszt.

Csokoládétekercs

Csokoládétekercs elkészítése: A lisztből, vajból, tojássárgájából, cukorból tésztát gyúrunk. Fele részébe belegyúrjuk a kakaót. A tésztából egyforma széles és hosszú darabokat nyújtunk ki. Majd a fehérre tesszük a barnát, felcsavarjuk ...

Darázsfészek

Darázsfészek elkészítése: A lisztből, tojásból és az élesztőből tej hozzáadásával kalácstésztát készítünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, a már megkelt, kinyújtott tésztára kenjük, és a diót ráhintjük. Felgömbölyítjük, úgy, mint a piskótatekercset és fölszeleteljük ...

Debreceni béles

Debreceni béles elkészítése: Ötven dkg lisztből sóval, a tojással és a tejföllel puha tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Húsz dkg zsírt 20 dkg liszttel összevegyítünk, rákenjük a fenti tésztára, és az egészet összehajtjuk, mint a vajas tésztát szoktuk. Tíz percnyi időközökkel hajtogassuk össze négyszer. Végül kinyújtjuk félujjnyi vastagra, és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk egy kanál tölteléket (hámozott, összetört mandula, mazsola ...

Diós kifli félvajas tésztából
Diós fánkocska
Diós lepény
Diós lepény babkávéval
Diós linzer
Diós piskótaszelet
Diós szelet I.
Diós szelet II.
Diótorta
Diótorta rumos öntettel
Dobostorta
Elzászi almatorta
Egyszerű torta
Eperhabos torta
Epertorta
Erdélyi szelet
Édes pogácsa
Estike
Fahéjas csillagok
Fahéjas kártya
Fehér linzer
Finom fűszerkalács
Finom lepény
Finom szilvás kalács
Flódni
Fonott kalács
Fűszeres lepény
Gesztenye rudacska
Gesztenyés fánkocskák
Gesztenyetorta
Gesztenyés kifli
Gesztenyés kifli vajas tésztából
Gráci kétszersült
Gyors kifli
Grillázskrémes torta
Gyömbéres keksz
Gyúrt torta
Gyümölcskenyér
Gyümölcs kosárkák
Gyümölcslepény
Gyümölcsszeletek
Gyümölcstorta
Habos almatorta
Habos diós lepény
Habos lepény
Hajtogatott kifli
Hájas tészta
Hamis krémes
Hamis mézes süti
Hamis töltött piskóta
Harlekin
Hóvégi torta
Kakaós kocka
Kakaós korongok
Kakaós lepény
Kakaós mandulás kifli
Kakaós szelet
Kapros túrós lepény
Kaukázusi mézes torta
Kedvenc szelet
Kéményseprő kifli
Kindli
Királyfánk
Kígyórétes
Kókuszos darált keksz
Krémes gyümölcslepény
Krémes lepény
Krémes mézes
Kuglóf
Lekváros kifli élesztős tésztából
Lekváros táska
Leveles gyümölcskosár
Linzer keksz
Linzer torta I.
Linzertorta II.
Mákos cipó
Mákos és diós kalács kelt tésztából
Mákos golyó
Mákszelet
Málnakrém szelet
Málnatorta
Mandulás lepény
Mandulás piskóta
Mandulás szelet
Mazsolás tallér
Mazsolás vajas sütemény
Meggyes lepény
Mogyorós lepény
Mogyorós torta
Mézescsók
Mézeskalács
Mézeskalács csók
Mézes formácskák
Nagy indiánfánk
Női szeszély
Ostorrétes
Párnacsücske hájas tésztából
Piskóta tekercs
Pozsonyi béles
Puszedli
Putnoki tészta
Püspökkenyér
Rábaközi vert perec
Rácsos almás linzer
Rácsos linzer
Rákóczi túrós lepény

Ribizlihabos lepény

Rigójancsi

Rózsaszín tekercs

Rumos szelet
Rumszelet
Salzburgi galuska
Sárgabarackos sütemény
Somlói galuska
Stefánia-torta
Svéd almatorta
Szerecsenfej

Szerelmes levél

Szilvás lepény
Tealinzer
Teasütemény
Tiroli rétes recept
Túrós béles
Túrótorta
Vajas gesztenyekiflik
Vajas piskóta
Vajfánk vajas fánk
Vaniliás holdak
Vaniliás kifli
Vánkos csücske
Vargabéles
Vizes piskóta gesztenyekrémmel
Zserbó szelet
Sütemény receptek - Sütemények - Almás béles, Almás-gesztenyés lepény, Almatorta, Almás piskóta, Aranygaluska, Bundás banán, Császárrétes, Cseh túró bukta, Diós kifli félvajas tésztából, Gesztenyés kifli, Gesztenyés kifli vajas tésztából, Habos diós lepény, Habos lepény, Hajtogatott kifli, Kígyórétes, Krémes gyümölcslepény, Kuglóf, Mákos és diós kalács kelt tésztából, Női szeszély, Pozsonyi béles, Putnoki tészta, Szilvás lepény, Túrós béles, Búrkifli, Debreceni béles
 
Go to top of page