Töltött szív

Töltött szív, Hozzávalók:

1,2 kg marhaszív,
15 dkg vegyes zöldség,
petrezselyem,
2 zsemle,
2 tojás,
5 dkg hagyma,
só,
bors,
cayenni bors,
pirospaprika,
10 dkg füstölt szalonna,
1/2 dl olaj,
húsleves,
3 dl vörös bor,
liszt,
paradicsompüré.
Töltött szív készítése :
A megtisztított szívet felvágjuk, és megtöltjük a következő töltelékkel. Áztatott zsemlét, főtt vegyes zöldséget, 2 tojást, 10 dkg pirított, kockákra vágott szalonnát, sót, borsot, reszelt gyömbért, szerecsendiót, pirospaprikát, petrezselymet összekeverünk.
A szívet húslevesben és borban a sütőben kb. két óra hosszat pároljuk, folyamatosan utánatöltve a bort és a húslevest. (Magas falú tepsiben vagy tűzálló tálban, alufóliával szorosan lefedve könnyebben megpuhul.)
A levéből pecsenyemártást készítünk: paradicsompürét pirítunk benne, liszttel besűrítjük, mustárral, egy kevés borral átforraljuk.
Vajas kelbimbót adunk köretnek.