Marhahúsból készült ételek - Töltött szív

  • 2018-11-27

Töltött szív, Hozzávalók:
1,2 kg marhaszív,
15 dkg vegyes zöldség,
petrezselyem,
2 zsemle,
2 tojás,
5 dkg hagyma,
só,
bors,
cayenni bors,
pirospaprika,
10 dkg füstölt szalonna,
1/2 dl olaj,
húsleves,
3 dl vörös bor,
liszt,
paradicsompüré.
Töltött szív készítése :
A megtisztított szívet felvágjuk, és megtöltjük a következő töltelékkel. Áztatott zsemlét, főtt vegyes zöldséget, 2 tojást, 10 dkg pirított, kockákra vágott szalonnát, sót, borsot, reszelt gyömbért, szerecsendiót, pirospaprikát, petrezselymet összekeverünk.
A szívet húslevesben és borban a sütőben kb. két óra hosszat pároljuk, folyamatosan utánatöltve a bort és a húslevest. (Magas falú tepsiben vagy tűzálló tálban, alufóliával szorosan lefedve könnyebben megpuhul.)
A levéből pecsenyemártást készítünk: paradicsompürét pirítunk benne, liszttel besűrítjük, mustárral, egy kevés borral átforraljuk.
Vajas kelbimbót adunk köretnek.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Töltött szív