Hússal rakott karfiol

  • Frissítve: 2025-01-15  

Hússal rakott karfiol , Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús,
1 fej karfiol,
5 dkg vaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 zsemle,
2 dl tej,
2 dl tejföl,
1 tojás,
1 kanál pirospaprika,
1 paradicsom,
1 ágacska rozmaring,
1 dl olaj,
50 dkg burgonya,
majoránna,
kakukkfű.
Hússal rakott karfiol készítése:
A darált húst összekeverjük az apróra vágott szalonnával, a tejben megiáztatott zsemlével, a nyers tojással, 1 dl tejföllel, sóval, borssal, majoránnával és kakukkfűvel. Megfőzünk egy fej karfiolt sós vízben, rózsáira szedve, félig puhára. Lecsurgatjuk, egy mélyebb, hideg vajjal megkent tűzálló tálra rakjuk, beborítjuk a húskeverékkel, és a karikára vagdalt burgonyával letakarjuk (előbb ezt is félig megfőzzük). Tetejére terítjük a maradék tejfölt, és forró sütőben 30 percig sütjük, amíg meg nem pirul. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételekbácskai káposzta, zöldséges receptek, zöldséges ételek, fejes káposzta, paradicsom, kolozsvári szalonna

Hússal rakott karfiol