Burgonyás rétes - Rétes receptek, Rétesek

  • 2018-11-27

BURGONYÁS RÉTES, Hozzávalók:
35 dkg liszt,
1 ,
3 dkg zsír,
egy kevés só,
1 kávéskanál ecet;
töltelék:
1 kg burgonya,
3 tojás,
15 dkg porcukor,
5 dkg vaj.
Burgonyás rétes elkészítése :
A lisztből egy tojással, egy csipet sóval, az olvasztott zsírral, az ecettel és langyos vízzel rétestésztát készítünk.
Jól kidolgozva 10-12 perc pihentetés után kinyújtjuk.
Töltelék: a főtt burgonyát melegen áttörjük. A tojássárgáját a porcukorral, a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojások keményre vert habját.
A tészta tetejét sütés előtt olvasztott zsírral megkenjük, és középforró sütőben megsütjük.
<<< rétes, felfújt, puding receptek,

Burgonyás ételek

Bajor burgonyakrémleves
Sajtos burgonyapüré
Sajtos pirított burgonya
Sonkás burgonya
Töltött burgonya