Gombapaprikás tükörtojással

GOMBAPAPRIKÁS TÜKÖRTOJÁSSAL, Hozzávalók:

60 dkg gomba,
4 tojás,
5 dkg zsír,
1 fej hagyma,
2 dkg só,
2 dkg pirospaprika,
4 dl tejföl,
3 dkg liszt,
10 dkg lecsó (idényben zöld paprika, paradicsom).

A gombapaprikás tükörtojással készítése:

Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, a lángról levéve megszórjuk paprikával.

Egy kevés vizet öntünk alá, elkeverjük, és a lángra visszatéve zsírjára pirítjuk.

Beletesszük az egyforma szeleteke vágott gombát, megsózzuk, és időnként megkevergetve, mérsékelt tűzön majdnem puhára pároljul (Ha vargányából készítjük, vágjuk nagyobb szeletekre, mert a vargánya lazább szerkezetű, mint sampinyon.)

Közben lecsót adunk hozzá, majd tejfölös habarással besűrítve jól összeforraljul Tükörtojással tálaljuk.

A tükörtojássütőben egy kevés zsírt forrósítunk, és a tojásokat óvatosan beleütjük.

Mérsékelt tűzön sütjük úgy, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája puha maradjon. Lapáttal emeljük ki.

Készíthetjük úgy is, hogy a gombapaprikás tetejére ütjük a tojásokat, ügyelve, hogy sárgájuk egybemaradjon.

Meghintjük reszelt sajttal, és a sütőbe téve, felső lángon addig sütjük őket, míg a tojásfehérjék össze nem állnak.

<<< gombás ételek