Gombapaprikás tükörtojással
- 2019-02-19 Csirkés ételek
 
GOMBAPAPRIKÁS TÜKÖRTOJÁSSAL, Hozzávalók:
60 dkg gomba, 
4 tojás, 
5 dkg zsír, 
1 fej hagyma, 
2 dkg só, 
2 dkg pirospaprika, 
4 dl tejföl, 
3 dkg liszt, 
10 
dkg lecsó (idényben zöld paprika, paradicsom).
A gombapaprikás tükörtojással készítése:
Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, a lángról levéve megszórjuk paprikával.
Egy kevés vizet öntünk alá, elkeverjük, és a lángra visszatéve zsírjára pirítjuk.
Beletesszük az egyforma szeleteke vágott gombát, megsózzuk, és időnként megkevergetve, mérsékelt tűzön majdnem puhára pároljul (Ha vargányából készítjük, vágjuk nagyobb szeletekre, mert a vargánya lazább szerkezetű, mint sampinyon.)
Közben lecsót adunk hozzá, majd tejfölös habarással besűrítve jól összeforraljul Tükörtojással tálaljuk.
A tükörtojássütőben egy kevés zsírt forrósítunk, és a tojásokat óvatosan beleütjük.
Mérsékelt tűzön sütjük úgy, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája puha maradjon. Lapáttal emeljük ki.
Készíthetjük úgy is, hogy a gombapaprikás tetejére ütjük a tojásokat, ügyelve, hogy sárgájuk egybemaradjon.
Meghintjük reszelt sajttal, és a sütőbe téve, felső lángon addig sütjük őket, míg a tojásfehérjék össze nem állnak.
További receptek
