Gombaropogós

GOMBAROPOGÓS, Hozzávalók:

25 dkg gomba,

3 dkg vaj,
2 dkg hagyma,
törött bors, majoránna,
2,5 dl tej,
15 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 tojás,
egy fél csomó petrezselyem ;
bundázáshoz: 5 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg morzsa.

A gombaropogós készítése:

A megtisztított gombát apróra vágjuk.
Vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, fűszerezzük, és puhára pároljuk.

Ha a gomba megpuhult, meghintjük liszttel, fölengedjük a tejjel, majd hozzáadjuk a tojást, és sűrűre főzzük.

Ezután egy kivajazott edénybe tesszük, és vajazott papírral letakarjuk. Ha kihűlt, 6 cm-es hengereket formálunk belőle, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük. Madeira- vagy tartármártással tálaljuk.

<<< gombás ételek

Gombaropogós

   Gombás csirke    Gombás galuska