Zsírban sült tészták - Palóc oldalas

  • 2018-11-27

PALÓC OLDALAS, Hozzávalók:

1 kg oldalas,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
1 kanál paradicsompüré,
egy csipet kakukkfű,
1 dl olaj,
só, bors,
1 doboz vagy üveg zöldbab konzerv

Palóc oldalas elkészítése


Az oldalast kétujjnyi csíkokra daraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megforgatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát ebben a pecsenyezsírban megforgatjuk, rátesszük a tört fokhagymát, visszatesszük az oldalasdarabokat.
Meghintjük kakukkfűvel, pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid pirítás után fölengedjük a zöldbabkonzerv levével.
Ha puhára párolódott, zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot, és a húsok köré halmozva tálaljuk.

Oldalas receptek
Dalmát oldalas
Görög töltött oldalas
Oldalas tekercs
Palóc oldalas
Roston sült oldalas
Soproni sertésoldalas
Sült oldalas spanyol módra