Palóc oldalas
- 2023-09-03
PALÓC OLDALAS, Hozzávalók:
1 kg oldalas,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
1
kanál paradicsompüré,
egy csipet kakukkfű,
1
dl olaj,
só, bors,
1 doboz vagy üveg zöldbab konzerv
Palóc oldalas elkészítése
Az oldalast kétujjnyi csíkokra daraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megforgatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát ebben a pecsenyezsírban megforgatjuk, rátesszük a tört fokhagymát, visszatesszük az oldalasdarabokat.
Meghintjük kakukkfűvel, pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid pirítás után fölengedjük a zöldbabkonzerv levével.
Ha puhára párolódott, zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot, és a húsok
köré halmozva tálaljuk.
Oldalas receptek
Dalmát
oldalas
Görög töltött oldalas
Oldalas
tekercs
Palóc oldalas
Roston
sült oldalas
Soproni sertésoldalas
Sült oldalas spanyol módra