Soproni sertésoldalas

Hozzávalók:
1,5 kg oldalas,
1 dl olaj,
1 kanál paradicsompüré,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kakukkfű,
majoránna,
pirospaprika,
1 dl fehér bor,
5 dkg füstölt szalonna.
Soproni sertésoldalas készítése :
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.Ezután a húst kiszedjük és félretesszük.
A pecsenyezsírban megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával. ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát.
A visszarakott oldalasdarabokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra darabolt burgonyát olajban ropogósra sütünk, pecsenyéstálra halmozzuk, erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Oldalas receptek
Dalmát oldalas
Görög töltött oldalas
Oldalas tekercs
Palóc oldalas
Roston sült oldalas
Soproni sertésoldalas
Sült oldalas spanyol módra