Soproni sertésoldalas

  • 2019-08-20
Hozzávalók:

1,5 kg oldalas,
1 dl olaj,
1 kanál paradicsompüré,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kakukkfű,
majoránna,
pirospaprika,
1 dl fehér bor,
5 dkg füstölt szalonna.
Soproni sertésoldalas készítése :
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.Ezután a húst kiszedjük és félretesszük.
A pecsenyezsírban megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával. ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát.
A visszarakott oldalasdarabokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra darabolt burgonyát olajban ropogósra sütünk, pecsenyéstálra halmozzuk, erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.

<<< sertéshúsos ételek

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Oldalas receptek
Dalmát oldalas
Görög töltött oldalas
Oldalas tekercs
Palóc oldalas