Roston sült oldalas

Roston sült oldalas, Hozzávalók:

1 kg oldalas,
só,
3 újhagyma,
1 dl olaj,
3-4 evőkanál ketchup,
2 evőkanál ecet,
kakukkfű,
majoránna,
só,
bors,
egy csipet cukor,
1 fej vöröshagyma.
Roston sült oldalas készítése :
Az oldalast 2-3 ujjnyi széles darabokra vágjuk és megsózzuk. Kuktába beletesszük a betétet, öntünk bele 2 dl vizet, és rárakjuk az oldalast. Az edényt lezárjuk, és a húst jó puhára pároljuk.
Ezután tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk a darabokat (leve nélkül). Egy kevés olajban megpároljuk a feldarabolt újhagymát, rátesszük az ecetet, a ketchupot, a késhegynyi kakukkfüvet, illetve majoránnát, sót, törött borsot, bőven teszünk rá vöröshagymakarikákat. A húsra öntjük, és a sütőben szép pirosra sütjük

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Oldalas receptek
Dalmát oldalas
Görög töltött oldalas