Sertés receptek - Roston sült oldalas

  • 2018-11-27

Roston sült oldalas, Hozzávalók:
1 kg oldalas,
só,
3 újhagyma,
1 dl olaj,
3-4 evőkanál ketchup,
2 evőkanál ecet,
kakukkfű,
majoránna,
só,
bors,
egy csipet cukor,
1 fej vöröshagyma.
Roston sült oldalas készítése :
Az oldalast 2-3 ujjnyi széles darabokra vágjuk és megsózzuk. Kuktába beletesszük a betétet, öntünk bele 2 dl vizet, és rárakjuk az oldalast. Az edényt lezárjuk, és a húst jó puhára pároljuk.
Ezután tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk a darabokat (leve nélkül). Egy kevés olajban megpároljuk a feldarabolt újhagymát, rátesszük az ecetet, a ketchupot, a késhegynyi kakukkfüvet, illetve majoránnát, sót, törött borsot, bőven teszünk rá vöröshagymakarikákat. A húsra öntjük, és a sütőben szép pirosra sütjük

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Oldalas receptek
Dalmát oldalas
Görög töltött oldalas
Oldalas tekercs
Palóc oldalas
Roston sült oldalas
Soproni sertésoldalas
Sült oldalas spanyol módra