Sült spárgatök tejföllel

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sült spárgatök tejföllel , Hozzávalók:

1,5 kg tök,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
2 tojássárgája,
5 dkg sajt,
zsemlemorzsa,
só,
1 dl tejföl.

Sült spárgatök tejföllel elkészítése:
A meghámozott tököt ceruzavastagságú szeletekre vágjuk, és forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben vajas rántást készítünk, föleresztjük a forró tejjel, és belekeverjük a tojássárgákat.
Mély jénai tálat megvajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a mártás negyedrészét. Erre rakjuk a tökszeleteket, ráöntjük a többi mártást, és meghintjük zsemlemorzsával.
A tetejére reszelt sajtot szórunk, és a sütőben közepes lángon kb. 10 percig sütjük. Ha a sajt szép ropogósra sült, azonnal asztalra adjuk, előbb azonban meglocsoljuk tejföllel, amelybe egy kávéskanál zsírban megpirított pirospaprikát keverünk.

Sült burgonyapüré
Sült jérce
Sült karfiol sonkával
Sültoldalas spanyol módra
Sültpaprika saláta
Sült szalonnás csirke
Sült tojás joghurttal
Sült zeller sajttal
Sült spárgatök tejföllel