Sült spárgatök tejföllel

Sült spárgatök tejföllel , Hozzávalók:

1,5 kg tök,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
2 tojássárgája,
5 dkg sajt,
zsemlemorzsa,
só,
1 dl tejföl.

Sült spárgatök tejföllel elkészítése:
A meghámozott tököt ceruzavastagságú szeletekre vágjuk, és forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Közben vajas rántást készítünk, föleresztjük a forró tejjel, és belekeverjük a tojássárgákat.

Mély jénai tálat megvajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a mártás negyedrészét.

Erre rakjuk a tökszeleteket, ráöntjük a többi mártást, és meghintjük zsemlemorzsával.

A tetejére reszelt sajtot szórunk, és a sütőben közepes lángon kb. 10 percig sütjük.

Ha a sajt szép ropogósra sült, azonnal asztalra adjuk, előbb azonban meglocsoljuk tejföllel, amelybe egy kávéskanál zsírban megpirított pirospaprikát keverünk.

Sült burgonyapüré
Sült jérce
Sült karfiol sonkával
Sültoldalas spanyol módra
Sültpaprika saláta