Sós sütemények, szendvicsek - Sonkás táska

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sós sütemények

SONKÁS TÁSKA, Hozzávalók:
20 dkg juhtúró,
20 dkg margarin,
20 dkg liszt,
25 dkg füstölt sonka vagy tarja,
10 dkg párizsi,
2 evőkanál tejföl,
só, törött bors,
2 tojás,
1 dl tej,
pirospaprika.
Sonkás táska elkészítése:
A lisztet, margarint, juhtúrót meg egy kevés sót összegyúrunk, és pihentetjük hűvös helyen vagy hűtőszekrényben.
A füstölt húst megdaráljuk, teszünk bele 2 kanál tejfölt, borsot, és jól elkeverjük.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és minden kockára teszünk sonkás tölteléket.
A széleket megkenjük tojássárgájával, majd paprikás tejjel, összehajtjuk és olajozott tepsiben megsütjük.
<<< sós sütemények, szendvicsek

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás sertéskaraj
Sonkás táska
Sonkás tekercs spárgával
Sonkás vagdalthús
Sonkás sült sertésszelet
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs