Sonkás táska

  • Frissítve: 2019-09-14  

SONKÁS TÁSKA, Hozzávalók:

20 dkg juhtúró,
20 dkg margarin,
20 dkg liszt,
25 dkg füstölt sonka vagy tarja,
10 dkg párizsi,
2 evőkanál tejföl,
só, törött bors,
2 tojás,
1 dl tej,
pirospaprika.

Sonkás táska elkészítése:
A lisztet, margarint, juhtúrót meg egy kevés sót összegyúrunk, és pihentetjük hűvös helyen vagy hűtőszekrényben.
A füstölt húst megdaráljuk, teszünk bele 2 kanál tejfölt, borsot, és jól elkeverjük.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és minden kockára teszünk sonkás tölteléket.
A széleket megkenjük tojássárgájával, majd paprikás tejjel, összehajtjuk és olajozott tepsiben megsütjük.

<<< sós sütemények, szendvicsek

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell