Marhahúsból készült ételek - Római ínyenctál

  • 2018-11-27

RÓMAI ÍNYENCTÁL, Hozzávalók:
1 kg marhahús (rostélyos, hátszín),
15 dkg ,
2 evőkanál reszelt hagyma,
10 dkg sonka,
15 dkg csirkemáj,
2 kanál zöldborsó (konzerv vagy friss pároltan),
4 db tojás,
só, bors, Piros Arany, mustár,
1 dl bor,
, rozmaring, , olaj.
Római ínyenctál készítése :
A hússzeleteket elosztjuk, feldaraboljuk és kiverjük, hogy 8 tölthető darabot nyerjünk.
Megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, borssal, és hűtőszekrényben 1 napig érleljük.
A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük az apróra vágott gombát, majd kevés párolás után rátesszük a csirkemájat is.
Megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, fűszereket és a zöldborsót.
Ezután beleöntjük a felvert tojásokat, és levesszük a tűzről.
Ebből a töltelékből minden szelet húsra teszünk 1 kanállal, és a húst behajtva, hústűvel megtűzzük.
Forró zsírban hirtelen megforgatjuk, majd kevés bort és vizet apránként aláöntögetve, puhára pároljuk.
Körítésnek adjunk vajban pirított zöldborsót és karottát; bundás aszalt szilvát (ez utóbbi készítése : a szilvákat előző nap beáztatjuk, másnap kimagozzuk, a mag helyére 1-1 szem mandulát teszünk, és palacsintatésztában forgatva, olajban pirosra sütjük) vagy sült almát (az magházát kivágjuk, helyére 1 szem aszalt szilvát és egy borsónyi vajat helyezünk).

római ínyenctál, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Római ínyenctál


Aranygaluska készítése
Hozzávalók:

36 dkg liszt,
6 dkg vaj,
3 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
4 tojássárgája,
2 dl tej,
1 evőkanál rum,
egy kevés só;

töltelék: 10 dkg vaj, 15 dkg dió és porcukor
........

Bajor burgonyakrémleves
Hozzávalók:

25 dkg kenőmájas (vagy májkrém),
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg zöldborsó,
só,
bors,
majoránna,
bazsalikom,
petrezselyem,
1 csomag burgonyapehely,
1 liter húsleves

........
Habos almatorta
Hozzávalók:

28 dkg liszt,
28 dkg margarin,
14 dkg porcukor,
14 dkg darált mandula,
1 citrom,
egy csipet só,
1 kg alma,
30 dkg cukor,
3 tojásfehérje,
1 kiskanál ecet

........
Szilvás gombóc
Hozzávalók:

1 kg burgonya,
30 dkg liszt,
3 dkg só,
75 dkg szilva,
15 dkg cukor,
fahéj,
8 dkg zsír,
15 dkg morzsa