Rétesek, Felfújtak, Pudingok - Gesztenyepuding

  • 2018-11-27

GESZTENYE PUDING, Hozzávalók:
7 dkg vaj,
7 dkg liszt,
2 dl tej,
25 dkg gesztenyepüré (készen vett),
4 tojás,
5 dkg vaníliás porcukor,
3 cl rum,
7 dkg piskóta morzsa,
egy kevés reszelt narancshéj.
Gesztenye puding elkészítése:
Öt dkg vajból 7 dkg liszttel világos, ném megpirított rántást készítünk, s ezt a forró, vaníliás cukorral ízesített tejjel fölengedjük, és habverővel gyorsan simára keverjük.
A tűzről levéve belekeverjük a gesztenyepürét, rumot, egy kis narancs reszelt héját és a tojássárgákat.
Ezután beletesszük a habbá vert tojásfehérjéket, a piskótamorzsát, és megvajazott, kristálycukorral meghintett pudingformában vagy jénai tálban kigőzöljük.
Kb. 25-30 perc alatt készül el.
Az elkészült pudingot forrón előmelegített tálra borítjuk, és előre elkészített puncssodóval leöntve tálaljuk.
A puncssodót úgy készítjük, hogy az ismert módon elkészített vaníliás tejsodóba tálaláskor 1/2 dl rumot keverünk.
<<< rétes, felfújt, puding receptek,

Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye puding
Gesztenyepüré
Gesztenyerolád
Gesztenyerolád csokoládéval
Gesztenye rudacska
Gesztenyés fánkocskák
Gesztenyés kappan
Gesztenyés kifli
Gesztenyés mokkás kocka
Gesztenyés pulyka
Gesztenyés rumosmeggy
Gesztenyés töltött csirke
Gesztenyés torta
Gesztenyetorta
Gesztenyés tekercs

almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek, Gesztenye puding

Gesztenyepuding