Tepertős pogácsa
- Frissítve: 2025-07-03
TEPERTŐS POGÁCSA, Hozzávalók:
40 dkg tepertő, 
10 dkg vaj, 
50 dkg liszt, 
2 dkg élesztő, 
1 dl hideg víz, 
1-2 tojássárgája, 
só és törött bors.
Tepertős pogácsa elkészítése:
A darált 
tepertőt, a vajat, a liszttel összemorzsoljuk. 
Az élesztőt egy késhegynyi 
cukorral ízesített langyos tejbe morzsolva felfuttatjuk. 
Hozzáadjuk a többi 
anyaghoz, és kellemes, puhán gyúrható tésztát készítünk. 
Lisztezett gyúrótáblán 
a lehető legvékonyabbra, négyszögletesre nyújtjuk, s összehajtogatjuk, mint a 
vajastésztát szokás. 
Igen jó, ha a tészta estétől reggelig így pihen, de már 
3-4 órás pihentetés után is jó ujjnyi vastagra nyújthatjuk, a tetejét bevagdossuk, 
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, s tojással megkenve piros-ropogósra sütjük. 
Káposztás pogácsa
Kolbászos 
pogácsa
Tejfölös 
pogácsa
Sajtos 
pogácsa
Túrós pogácsa
<<< sós sütemények, szendvicsek
tepertős pogácsa, 
sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, 
receptek
Tepertős pogácsa
