Svájci rostélyos

  • 2019-11-26

SVÁJCI ROSTÉLYOS, Hozzávalók:

2 szelet rostélyos,
2 főtt burgonya,
3 dkg vaj,
3 dl tejföl,
10 dkg kockákra vagdalt ementáli sajt,
só, bors,
1 kemény tojás,
1 nyers tojás,
10 dkg főtt sonka,
5 dkg füstölt szalonna,
1 hagyma,
1 dl Húsleves.
Svájci rostélyos készítése :
A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és megtöltjük.
Töltelék : a főtt burgonyát hidegen kockákra vágjuk.
A vajat simára keverjük a tojássárgájával.
A sajtot, kemény tojást szintén kockákra vágjuk, a sonkát metéltre.
Adunk hozzá 1 dl tejfölt, a tojás keményre felvert habját, és jól elkeverjük.
A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, teszünk hozzá olajat, és a felcsavart, átkötött vagy megtűzött hústekercseket ebben a forró zsiradékban hirtelen átsütjük, majd a zsírból kivesszük és félretesszük.
A zsírban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, felengedjük 1 dl húslevessel, a húsokat visszatéve fűszerezzük sóval, borssal, 2 szem borókabogyóval, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, teszünk bele 2 dl tejfölt, reszelünk bele citromhéjat, teszünk hozzá egy mokkáskanál mustárt, és felforraljuk.
A húst fölszeleteljük, meleg tálra helyezzük, és a forró mártással leöntve tálaljuk.