Rakott rostélyos - Marhahúsos receptek

RAKOTT ROSTÉLYOS, Hozzávalók:

80 dkg rostélyos vagy hátszín,
20 dkg rizs,
5 dkg szalonna,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 kanál pirospaprika,
3 zöldpaprika,
3 paradicsom,
só, bors, olaj,
2 dl tejföl.
Rakott rostélyos készítése :
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés olajban hirtelen megsütjük.
A pecsenyelében kisütjük a feldarabolt füstölt szalonnát, megpirítjuk a feldarabolt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a karikákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot is.
A rizst sós vízben vagy Húslevesben megpároljuk.
Tűzálló tálat hidegen kizsírozunk, teszünk az aljára egy réteg rizst, erre néhány szelet húst, a húsra a szalonnás, hagymás lecsót terítjük, azután ismét rizst, húst stb. rétegezünk úgy, hogy a rétegek közé 2 dl tejfölt is elosztunk.
Sütőben, fedővel vagy alufóliával letakarva, puhára pároljuk.


Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska