Pásztor hús
- 2023-09-03
Pásztor hús, Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
2 fej vöröshagyma,
1 dl olaj,
1 dkg pirospaprika,
20 dkg tarhonya,
50 dkg burgonya
Pásztor hús készítése :
Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajban, rátesszük a feldarabolt húst, pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, majd 1 dl vizet hozzáadva, fedő alatt, puhára pároljuk.
Közben a tarhonyát egy kevés olajban világosra pirítjuk, sózzuk, felöntjük 6 dl vízzel és pároljuk.
Mielőtt megpuhul, rátesszük a feldarabolt burgonyát, és puhára pároljuk.
Ha megpuhult, hozzáadjuk a pörkölthöz és tálaljuk
Sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos
sertésszelet,
Balkáni húskrokett