Pásztor hús

Pásztor hús, Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka,
2 fej vöröshagyma,
1 dl olaj,
1 dkg pirospaprika,
20 dkg tarhonya,
50 dkg burgonya

Pásztor hús készítése :

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajban, rátesszük a feldarabolt húst, pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, majd 1 dl vizet hozzáadva, fedő alatt, puhára pároljuk.

Közben a tarhonyát egy kevés olajban világosra pirítjuk, sózzuk, felöntjük 6 dl vízzel és pároljuk.

Mielőtt megpuhul, rátesszük a feldarabolt burgonyát, és puhára pároljuk.
Ha megpuhult, hozzáadjuk a pörkölthöz és tálaljuk

Sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett