hu

Meggyes lepény elkészítése, Sütemény receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Sütemény receptek - Meggyes lepény


Sütemények

Meggyes lepény

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
5 dkg vaj,
2 tojás,
14 dkg cukor,
1,5 dl tej,
1 sütőpor,
citromhéj,
50 dkg meggy
Meggyes lepény elkészítése:
A tojásokat, a porcukrot, a vajat habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, összekeverjük egy sütőporral, reszelt citromhéjjal és a liszttel. Belekeverjük a kimagozott meggyet, és nem nagy, jól kizsírozott tepsibe öntjük.
(A meggyet szórhatjuk a tetejére is.)
Aranysárgára sütjük, fölszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Meggyes lepény
Mazsolás tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás rétes
Mazsolás almahab
Mazsolás vajas sütemény
Mazsolás csirke

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből