Meggyes rétes

  • Frissítve: 2019-09-14  

MEGGYES RÉTES, Hozzávalók:
1 réteslap,
1 kg mirelit meggy,
15 dkg porcukor,
5 dkg dióbél,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál törött fahéj,
10 dkg zsír,
10 dkg porcukor (szóráshoz).
Meggyes rétes elkészítése :
A meggyet sütés előtt két órával szobahőmérsékleten fölengedjük, kimagozzuk, szitán lecsurgatjuk.
A kinyújtott (szétszedett), és zsírral meglocsolt réteslapokat szitált zsemlemorzsával hintjük meg.
A meggyet szétterítjük a réteslapokon, megcukrozzuk, megszórjuk törött fahéjjal és dióval.
Felcsavarjuk, és a megzsírozott sütőlapon, a rétes tetejét zsírral megkenve, pirosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg.
<<< rétes, felfújt, puding receptek, almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek

Meggyes rétes
Mazsolás tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás rétes
Mazsolás almahab
Mazsolás vajas sütemény
Mazsolás csirke