Meggyes rétes

  • Frissítve: 2019-09-14  

Rétes feljújt puding receptek

MEGGYES RÉTES, Hozzávalók:

1 réteslap,
1 kg mirelit meggy,
15 dkg porcukor,
5 dkg dióbél,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál törött fahéj,
10 dkg zsír,
10 dkg porcukor (szóráshoz).

Meggyes rétes elkészítése :

A meggyet sütés előtt két órával szobahőmérsékleten fölengedjük, kimagozzuk, szitán lecsurgatjuk.

A kinyújtott (szétszedett), és zsírral meglocsolt réteslapokat szitált zsemlemorzsával hintjük meg.

A meggyet szétterítjük a réteslapokon, megcukrozzuk, megszórjuk törött fahéjjal és dióval.

Felcsavarjuk, és a megzsírozott sütőlapon, a rétes tetejét zsírral megkenve, pirosra sütjük.

Tálaláskor porcukorral hintjük meg.

Meggyes rétes
Mazsolás tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás rétes