Mazsolás vajas sütemény

  • Frissítve: 2023-09-02  

Mazsolás vajas sütemény, Hozzávalók:

25 dkg vaj,
25 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
4 tojás,
10 dkg mazsola,
1 késhegynyi szódabikarbóna.

Mazsolás vajas sütemény elkészítése:

A vajat vagy margarint simára keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, meg a lisztet. Egy púpos késhegynyi szódabikarbónával az egészet jó habosra keverjük, és a végén beleöntjük a mazsolát.
Kis indiánerformákba vagy mélyedésekkel ellátott tepsibe töltjük (de ne egészen tele, mert sütés közben megnő), és forró sütőben, de közepes tűznél szép pirosra megsütjük.
A kész, kerek süteményeket először a szélüknél késsel egy kissé meglazítjuk, majd lapos kés segítségével borítjuk ki a formából.
Ha sima sütőlemezünk van, kivajazzuk, kilisztezzük, a nyersanyagot ujjnyi vastagon terítjük szét. Ha megsült, kockára vágjuk.

Mazsolás vajas sütemény
Mazsolás tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás rétes
Mazsolás almahab
Mazsolás vajas sütemény
Mazsolás csirke