Mazsolás almahab

  • 2018-11-27

Gyümölcsös édességek

MAZSOLÁS ALMAHAB, Hozzávalók:

1 kg alma

1 tojás

2 evőkanál rum

5 dkg mazsola

5 dkg dió, egy fél citrom, porcukor, vaníliás cukor.

Mazsolás almahab elkészítése:

Az almát meghámozzuk, és enyhén citromos, cukros vízben puhára főzzük, leszűrjük, és szitán áttörjük.

Beleütjük a tojást, és habverővel 10-15 percig verjük, míg habossá nem válik

Vaníliás porcukorral, rummal ízesítjük, majd beledobjuk a mazsolát is.

Talpas poharakba vagy üvegtányérokba osztjuk, a tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és 1-2 órát állni hagyjuk.

Jól behűtve kínáljuk.
mazsolás almahab, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Mazsolás almahab
Mazsolás tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás rétes
Mazsolás almahab
Mazsolás vajas sütemény
Mazsolás csirke