Mazsolás almahab

  • Frissítve: 2019-09-14  

Gyümölcsös édességek

MAZSOLÁS ALMAHAB, Hozzávalók:

1 kg alma

1 tojás

2 evőkanál rum

5 dkg mazsola

5 dkg dió, egy fél citrom, porcukor, vaníliás cukor.

Mazsolás almahab elkészítése:

Az almát meghámozzuk, és enyhén citromos, cukros vízben puhára főzzük, leszűrjük, és szitán áttörjük.

Beleütjük a tojást, és habverővel 10-15 percig verjük, míg habossá nem válik

Vaníliás porcukorral, rummal ízesítjük, majd beledobjuk a mazsolát is.

Talpas poharakba vagy üvegtányérokba osztjuk, a tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és 1-2 órát állni hagyjuk.

Jól behűtve kínáljuk.
mazsolás almahab

Mazsolás almahab
Mazsolás tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás rétes
Mazsolás almahab
Mazsolás vajas sütemény
Mazsolás csirke