hu
Menu

Zserbószelet - Sütemények sütemény receptek


Updated: 2017-03-10 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Sütemények

ZSERBÓSZELET

Zserbószelet hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 tojás, 2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
tejföl;
töltelék :
baracklekvár,
tej,
20 dkg dió,
20 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
rum.

Zserbószelet elkészítése:
A lisztet a vajjal eldolgozzuk (ha margarint használunk, akkor még egy evőkanál zsírt is tegyünk bele).
Hozzátesszük a porcukrot, a tojássárgákat, egy egész tojást, a langyos tejben feloldott élesztőt és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, és három cipóra osztjuk.
A cipókból tepsi nagyságú lapokat nyújtunk.
A kinyújtott lapokat megkenjük baracklekvárral, majd egyenletesen rászórjuk a tölteléket.
Töltelék:
a darált diót elkeverjük a porcukorral és a kakaóval. (A töltelék egyik felét rászórjuk az első baracklekvárral megkent tésztalapra; arra helyezzük a második tésztalapot; azt is baracklekvárral kenjük meg, mielőtt ráhintjük a töltelék másik felét.)
Mindkét tésztalapot - miután a tölteléket elosztottuk rajta - meglocsoljuk egy kevés rummal. A harmadik tésztalappal lefedjük, és kb. egy órán át meleg helyen pihentetjük.
Előmelegített sütőben sütjük, közepes tűznél.
Mire a tészta kisül és kihűl, 6 dkg csokoládét egy kis vízzel és 4 dkg cukorral sűrűre főzünk, majd a tűzről levéve, rögtön elkeverjük 5 dkg vajjal, a tészta tetejére öntjük, és késsel egyenletesen elsimítjuk rajta.
A tepsiben hagyjuk a tésztát, és néhány óra múlva hosszúkás szeletekre vágjuk. zserbószelet, finom sütemény receptek, piskóta, béles, lepény, krémes, túrós, mákos, diós sütemények, palacsinták, torták, kelt tészták, édesség, torta receptek

Zserbószelet

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből