Toledói tokány - Marhahúsos receptek

  • 2018-11-27

Toledói tokány, Hozzávalók:

1 kg marhahús (rostélyos, lábszár, felsál),
3 vöröshagyma,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 kanál mustár,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg gomba,
só,
bors,
1 dl olaj,
2 zöldpaprika,
1 kanál liszt,
1 dl bor,
2 paradicsom,
2 dl húsleves

Toledói tokány készítése :

A hagymát egy kevés olajban üvegesre pároljuk, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, mustárt, sót, borsot.

Felöntjük húslevessel vagy vízzel, és félig puhára pároljuk.
A finomra szeletelt gombát közben egy kevés olajban megpároljuk, és a húshoz adjuk.

Hozzátesszük a zöldpaprikát, készre pároljuk, egy kevés liszttel besűrítjük, és friss paradicsomszeletekkel díszítve tálaljuk.