Marhahúsból készült ételek - Rostélyos ízes mártásban

  • 2018-11-27

ROSTÉLYOS ÍZES MÁRTÁSBAN, Hozzávalók:
4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg),
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 kiskanál pirospaprika,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
2 zöldpaprika,
só, bors,
1 kanál mustár,
1 kanál paradicsompüré,
kakukkfű,
szegfűbors,
2 dl vörös bor.
Rostélyos ízes mártásban készítése :
A rostélyos szeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
A hagymát karikákra vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre pároljuk.
Megforgatjuk benne a rostélyos szeleteket, meghintjük pirospaprikával, teszünk hozzá szegfűborsot, kakukkfüvet, majd fölengedjük vörös borral.
Hozzátesszük a karikára vágott zöldségeket, és fedő alatt puhára pároljuk.
A mártásba teszünk egy kanál paradicsompürét, mustárt, és elkeverjük.
rostélyos ízes mártásban, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Rostélyos ízes mártásban