Ráchús
- 2023-09-03
Ráchús, Hozzávalók:
8 szelet tarja,
1 kg burgonya,
20 dkg zöldpaprika,
15 dkg paradicsom (télen mirelit vagy konzerv lecsó),
2 fej hagyma,
2 dl tejföl,
só,
bors,
zsír
Ráchús készítése :
Mély tűzálló tálat kizsírozunk, beleöntjük a meghámozott, vékonyan fölszeletelt burgonyát és megsózzuk.
Tetejére rakjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, ezt befedjük a karikákra vágott hagymával, ezt a réteget is megsózzuk, végül beborítjuk a besózott hússzeletekkel, sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük úgy, hogy félidőben a húst megfordítjuk.
Ha minden jól megpuhult, leöntjük a tejföllel, és visszatéve a sütőbe, felső lángon, még egyszer átpirítjuk. Csak frissen jó.
Sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos
sertésszelet,
Balkáni húskrokett