Meleg mártások - Olasz mártás

  • 2018-11-27

   Mártások,    Almás ételek,    Rétes, felfújt, puding

OLASZ MÁRTÁS, Hozzávalók:
1 dl Barna mártás,
1/2 dl fehér bor,
1 evőkanál paradicsompüré,
3 dkg sovány sonka,
1 kávéskanál reszelt hagyma,
5 dkg gomba,
só, törött bors,
1 kávéskanál petrezselyem,
5 dkg vaj.
Olasz mártás készítése :
A hagymát 3 dkg vajban megpároljuk, és hozzáadjuk a gombát, zöldpetrezselymet, sót, borsot.
Ezután hozzáadjuk a barna mártást, bort, paradicsompürét, a vágott sonkát, jól elkeverjük, és 10 percig főzzük.
Levesszük a lángról, és habverővel hozzákeverjük a maradék 2 dkg vajat.
Velőhöz, szűzérmékhez adhatjuk.

<<< mártások


Olasz bableves
Olasz csirke
Olasz mártás
Olasz rántotta
Olasz rántotthús
Olasz rizsleves
Olasz sajtos duzma
Olasz saláta

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves