hu

Wiandt Kertészet

Kertészkedés dísznövények gyümölcsfák tavi növények

Barna mártás - Mártások, Meleg mártás





Mártások

Barna mártás spanyol mártás

Hozzávalók:
30 dkg csont,
2 dkg zsír,
egy csipet porcukor,
1 dl vörös bor,
kakukkfű,
1 gerezd fokhagyma,
10 dkg vegyes zöldség,
só, bors,
1 kanál reszelt hagyma,
1 evőkanál paradicsom püré,
2 dkg liszt.
Barna mártás spanyol mártás készítése :
A reszelt hagymát forró zsírban megpároljuk, rátesszük a zöldséget, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, fölengedjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a csontot és főzzük.
A cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és barnára pirítjuk.
Berántjuk vele a csontlevet, hozzáadjuk a vörös bort, a paradicsompürét vagy ketchupot, 1 kávéskanál kakukkfüvet, és 3 óra hosszat főzzük, néha megkevergetjük.
Ha nagyon megsűrűsödik, vízzel fölengedjük, szőrszitán átszűrjük.
barna mártás , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Barna mártás