Mustáros sertéscomb
- 2025-07-03
MUSTÁROS SERTÉSCOMB, Hozzávalók:
1 kg sertéscomb, 
1 dl olaj, 
2 evőkanál liszt, 
2 evőkanál mustár, 
kakukkfű, 
bazsalikom, 
majoránna, 
zöldpetrezselyem, 
1 
dl bor, 
50 dkg újburgonya, 
20 dkg gomba.
 
Mustáros sertéscomb elkészítése :
A sertéscombot megsózzuk, megborsozzuk, 
lisztben megforgatjuk, majd olajjal kenjük be. 
Ezután meghintjük a fűszerekkel, 
és vastagon bekenjük mustárral. 
Kiolajozott tűzálló tálra tesszük, leöntjük 
forró olajjal, és jó forró sütőben 10 percig sütjük. 
Öntünk alá 1 dl fehér 
bort, és fedő alatt lassan puhára pároljuk.
 Sütés közben forgassuk meg, a 
levét borral pótoljuk. 
A tisztított újborgonyát 3 kanál olajban megpirítjuk. 
Ha barnulni kezd, tegyük hozzá a nagyobbra vágott gombát, és süssük együtt 
még 5-6 percig. 
Tálaláskor a gombás burgonyát halmozzuk alulra, és erre fektessük 
felszelve a mustáros pecsenyét.
Mustáros paradicsom
Mustáros 
paradicsom mártás
Mustáros paradicsom 
saláta
Mustáros sertéscomb
Mustáros 
vaddisznócomb 
Mustáros vitamin saláta
Mustáros 
zöldbab 
