Zsírban sült tészták - Mustáros sertéscomb

  • 2018-11-27

MUSTÁROS SERTÉSCOMB, Hozzávalók:
1 kg sertéscomb,
1 dl olaj,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál mustár,
kakukkfű,
bazsalikom,
majoránna,
zöldpetrezselyem,
1 dl bor,
50 dkg újburgonya,
20 dkg gomba.
Mustáros sertéscomb elkészítése :
A sertéscombot megsózzuk, megborsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd olajjal kenjük be.
Ezután meghintjük a fűszerekkel, és vastagon bekenjük mustárral.
Kiolajozott tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró olajjal, és jó forró sütőben 10 percig sütjük.
Öntünk alá 1 dl fehér bort, és fedő alatt lassan puhára pároljuk.
Sütés közben forgassuk meg, a levét borral pótoljuk.
A tisztított újborgonyát 3 kanál olajban megpirítjuk.
Ha barnulni kezd, tegyük hozzá a nagyobbra vágott gombát, és süssük együtt még 5-6 percig.
Tálaláskor a gombás burgonyát halmozzuk alulra, és erre fektessük felszelve a mustáros pecsenyét.

Mustáros paradicsom
Mustáros paradicsom mártás
Mustáros paradicsom saláta
Mustáros sertéscomb
Mustáros vaddisznócomb
Mustáros vitamin saláta
Mustáros zöldbab