Mézeskalács

  • 2018-11-27

Mézeskalács, Hozzávalók:
48 dkg cukor,
1 tojás,
egy kevés citromhéj,
egy kevés fahéj,
3 dkg finomra vágott dió,
3 dkg mazsola,
1 csomag vaníliás cukor,
50 dkg liszt,
1 sütőpor.
Mézeskalács elkészítése:
A cukor felét megpirítjuk, majd ráöntünk 2,5 dl vizet, beletesszük a maradék cukrot, és jól felfőzzük. A tojást, a fűszert és a többi hozzávalókat összekeverjük a kihűlt cukorral, és egy formában vagy tepsiben megsütjük.
Még melegen darabokra vágjuk.

Mézeskalács


Gombás rizs
Hozzávalók:

25 dkg rizs,
10 dkg gomba,
2 dkg hagyma,
1 csomó petrezselyem,
2 dkg só,
7 dkg zsír, egy késhegynyi bors

--------
Erdélyi kapros töltött káposzta
Hozzávalók:

70 dkg sertéshús (különféle részekből:
dagadó, csülök, köröm, lapocka),
kapor,
1 kg savanyú káposzta,
só, bors,
10 dkg füstölt szalonna,
1 füstölt csülök,
15 dkg rizs, 60 dkg darált hús,
1 hagyma,
szemes bors, csombor (borsikafű), kapor, köménymag,
2 dl tejföl,
2 dl fehér bor

--------
Tökfőzelék elkészítése:

Világos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól megpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, hozzáadjuk a paprikát...
........
Túrós rétes
Hozzávalók:

35 dkg liszt,
1 tojás,
3 dkg zsír,
egy kevés só,
1 kávéskanál ecet;

töltelék:
1 kg túró,
15 dkg porcukor,
10 dkg hámozott,
darált mandula,
3 tojás,
10 dkg mazsola