Marosmenti tokány, sertéshúsból készült ételek receptjei

  • 2018-11-27

Marosmenti tokány hozzávalók:

30 dkg sertéshús,
30 dkg bélszín (vagy felsál),
30 dkg csirkehús,
3 fej vöröshagyma,
1 dl bor,
só,
2 dl tejföl,
liszt,
1 dl olaj,
1 dkg paprika

Marosmenti tokány készítése:

Régi erdélyi étel, melyet háromféle húsból készítünk.

A vöröshagymát az olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával.

A húsokat vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, és külön tesszük.

Először a marhahúst tesszük a zsiradékba, és 1 dl bort aláöntve félig megpároljuk, ezután a sertéshúst rakjuk rá, melyet ismét kb. 20 percig párolunk.

Végül a csirkehúst tesszük bele, és fedő alatt az egészet puhára pároljuk.

Leöntjük a tejföl és egy kanál liszt keverékével, felforraljuk, és galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

Sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett


Kapcsolódó oldalak