Máglyarakás

  • Frissítve: 2019-09-14  

Rétes feljújt puding receptek

MÁGLYARAKÁS, Hozzávalók:

6 zsemle,
3 tojás,
7,5 dl hideg tej,
10 dkg cukor,
5 dkg vaj,
15 dkg darált dió,
10 dkg mazsola,
75 dkg alma (vagy rebarbara),
10 dkg barackíz,
1 dl rum,
5 dkg zsemlemorzsa,
cukor a hintéshez, zsír a tál kikenéséhez,
esetleg 1 citrom héja

Máglyarakás elkészítése

A tejet a tojás sárgákkal, a cukorral, az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.

A fölszeletelt zsemlékre öntjük és elkeverjük.

Kikent, morzsával hintett tűzálló tálba rétegezzük a darált dióval és mazsolával, rummal megpermetezzük.

A tetejére fahéjas cukorral összekevert, hámozott, gyalult almát teszünk.

Előmelegített sütőben takaréklángon sütjük, kb. 30 percig.

Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, baracklekvárral elkeverjük.
A megsült tészta tetejére simítva tovább sütjük, amíg a hab szép aranysárga nem lesz.

Máglyarakás