Rétesek, Felfújtak, Pudingok - Máglyarakás

  • 2018-11-27

MÁGLYARAKÁS, Hozzávalók:

6 zsemle,
3 tojás,
7,5 dl hideg tej,
10 dkg cukor,
5 dkg vaj,
15 dkg darált dió,
10 dkg mazsola,
75 dkg alma (vagy rebarbara),
10 dkg barackíz,
1 dl rum,
5 dkg zsemlemorzsa,
cukor a hintéshez, zsír a tál kikenéséhez,
esetleg 1 citrom héja

Máglyarakás elkészítése

A tejet a tojás sárgákkal, a cukorral, az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
A fölszeletelt zsemlékre öntjük és elkeverjük.
Kikent, morzsával hintett tűzálló tálba rétegezzük a darált dióval és mazsolával, rummal megpermetezzük.
A tetejére fahéjas cukorral összekevert, hámozott, gyalult almát teszünk.
Előmelegített sütőben takaréklángon sütjük, kb. 30 percig.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, baracklekvárral elkeverjük.
A megsült tészta tetejére simítva tovább sütjük, amíg a hab szép aranysárga nem lesz.

<<< rétes, felfújt, puding receptek, MÁGLYARAKÁS: zsemle, tojás, tej, cukor, vaj, darált dió, mazsola, alma, barackíz, rum, zsemlemorzsa, citrom

Máglyarakás